FULLBOKAT
– SES PÅ TORSDAG 👋

Psst! Du har väl inte missat att vi öppnat upp intresseanmälan för Breakits kommande evenemang under 2024?

AI Day 2024

På det nya eventet Breakit AI Day samlar vi nu för första gången Sveriges främsta AI-spelare och tänkare i ett och samma rum för att gå på djupet kring de viktigaste frågorna kopplat till AI, effektiviseringar och bolagsbygge.

✅ För dig som vill ställa om: Hur förvandlar du ditt bolag från ett “vanligt” techbolag till att faktiskt jobba med AI? När ska du börja och hur gör du? Vad säger de som har gjort den resan eller är mitt inne i den – och vilka actions har gett störst effekt?

✅ För dig som bygger nytt: Hur tänker Sveriges främsta AI-entreprenörer kring framtiden? Hur agerar de, vilka verktyg jobbar de med och vad har gynnat dem i sina företagsresor och bolagsbyggen? Vilka är riskerna och möjligheterna just nu?

✅ För dig som investerar: Vad tittar andra investerare på när det kommer till AI? Hur värderas ett AI-bolag utan intäkter? Hur avgör du om ett AI-bolag faktiskt kommer att revolutionera en marknad eller konkurreras ut av en större AI-aktör redan nästa år?

Tillsammans går vi igenom risker, användningsområden, konkreta framgångsexempel och lärdomar. Du kommer att fördjupa din förståelse för AI och bygga ovärderliga nätverk med Sveriges främsta AI-profiler och tänkare.

ANMÄLAN

På AI Day får du:

  • Praktiska verktyg: Få konkreta tips på hur du som entreprenör kan implementera AI i din verksamhet för att optimera resultat och effektivitet.

  • Insikter från branschledare: Ta del av framgångshistorier och fallgropar genom att lyssna på erfarenheter från ledande entreprenörer inom AI. Applicera deras lärdomar i ditt eget företag.

  • Strategier: Få råd om hur du som entreprenör stärker, utvecklar och sticker ut med ditt bolag i AI-landskapet.

  • Exklusivt nätverkande: Du som bolagsbyggare får träffa andra grundare och ledare för att dela erfarenheter. Som investerare har du chansen att möta Sveriges AI-bolag och hitta nästa bolag som stärker din portfölj.

  • Lansering: Breakits rapport "AI-bibeln – bolagen, investerarna, power players"

  Program

  11:45

  Registrering & nätverkande

  Registreringen öppnar. Passa på att ta en kaffe, enklare lunch och nätverka med andra deltagare och Sveriges främsta AI-aktörer innan vi drar igång!

  Read more
  12:30

  Välkommen till Breakit AI Day!

  Moderator, Vigor Sörman, entreprenör och investerare, hälsar alla välkomna och programmet drar officiellt igång!

  Read more
  Vigor Sörman
  Entrepreneur, investor & moderator
  12:35

  Värdeskapande med AI: Lärdomar från en av Europas främsta AI-entreprenörer

  Tuff konkurrens på den globala tech-scenen gör det nödvändigt för företag att förstå AIs faktiska påverkan och potential för affärskritiska funktioner i sin verksamhet. Hur tillämpar man AI praktiskt i den faktiska kärnverksamheten? Hur gör man för att få omedelbara resultat, samtidigt som man skapar långsiktiga hållbara effekter som genererar värde? Peter Sarlin är VD och medgrundare av Silo AI, Europas största privata AI-labb, samt professor i tillämpad maskininlärning och artificiell intelligens vid Aalto University.

  Read more
  Peter Sarlin
  CEO & Co-founder, Silo AI
  12:55

  AI-geniet: Framgångsreceptet för AI-företag och den nya GPT-5

  Oliver Edholm var världens yngsta AI-forskare när han började arbeta som AI-forskningstekniker på Klarna vid 15 års ålder. Idag driver han ett av Sveriges mest hajpade AI-företag, Depict AI.

  Under AI Day delar han med sig av erfarenheterna från att bygga upp ett framgångsrikt AI-företag och ger sina insikter om GPT-5 samt vad vi kan förvänta oss. Från den första versionen av ChatGPT till idag och framåt mot GPT-5 (som det ryktas om att OpenAI tränar upp just nu). Vad är det som gör GPT-modellerna allt bättre? Och hur kommer affärsapplikationerna och utmaningarna att se ut med denna oerhört kraftfulla teknologi?

  Read more
  Oliver Edholm
  Founder & CEO, Depict AI
  13:20

  Building defensibility in the era of Generative AI

  A lot of companies and investors are now betting hard on Generative AI - but how do you create defensibility? Patrik Liu Tran, CEO & Co-Founder of Validio, will walk through the different layers of the generative AI tech stack and cover the defensibility factors in each of them. Patrik is a machine learning engineer with a strong business background and a renowned speaker known for demystifying Artificial Intelligence. He has also served as an AI advisor to top management teams globally.

  Presentationen kommer att hållas på engelska.

  Read more
  Patrik Liu Tran
  CEO & Co-Founder, Validio
  13:50

  Så agerar ai-investerarna – värderingar, krav och nyckeltal de tittar på

  Vad letar riskkapitalisterna efter när det kommer till AI, hur tänker de kring värderingar och vad krävs för att få deras kapital? Tillsammans med Rebecka Löthman Rydå, Inventure, Carl Svantesson, EQT Ventures och Luca Banderet, J12 djupdyker vi finansieringslandskapet, de hetaste ai-nischerna och vad är det som avgör om ett AI-bolag faktiskt kommer att revolutionera en marknad.

  Read more
  Rebecka Löthman Rydå
  Investment Director, Inventure
  Carl Svantesson
  Partner, EQT Ventures
  Luca Banderet
  Partner, J12
  14:15

  Exklusivt: AI-bibeln – bolagen, investerarna, power players

  Breakits reporter Emil Widhagen släpper den första, kompletta kartläggningen över AI-Sverige live på scenen på AI Day. Bolagen, investerarna, nyckelspelarna – vem är vem, vad gör företagen, vem investerar i vad och vilka är människorna du måste komma i kontakt med redan idag. 

  Read more
  Emil Widhagen
  Reporter, Breakit
  14:20

  Fika & nätverkande

  Mingla med andra deltagare och knyt nya kontakter inom bolagsbyggande och AI.

  Read more
  15:00

  Deep dive: LLM:s, utveckling och kod – så kan du spara tid (och pengar) med AI idag

  Vilhelm von Ehrenheim är en av Sveriges främsta AI-profiler – han var med och byggde EQTs AI-motor Motherbrain som idag sysselsätter 40 personer. Idag är han medgrundare och Chief AI Officer på startupen QA.tech som med hjälp av AI ska spara tid åt kodare genom funktionstester.

  Read more
  Vilhelm von Ehrenheim
  Co-Founder & Chief AI Officer, QA.tech
  15:20

  AI Act: vad innebär det för dig och hur påverkas ditt bolag?

  Det finns etiska och regulatoriska fallgropar med AI och om några månader kommer dessutom de första sanktionerna från EU genom AI Act. Anna Felländer, expert inom ansvarsfullt AI och grundare av Anch.AI guidar oss från teori till praktik.

  Vilka är de senaste uppdateringarna som du måste ha koll på och hur kan du som bolagsbyggare arbeta proaktivt? Vilken styrning bör organisationer implementera och vilka åtgärder ger bäst effekt?

  Read more
  Anna Felländer
  Founder & President, anch.AI
  15:40

  AI-kompetens i rekrytering: Så här säkrar 2 techbolag de bästa talangerna

  Det stora intresset och den ökade tillväxten av AI-bolag sätter press i jakten efter kvalificerade talanger inom området. Konkurrensen om rätt personer, med rätt kompetens, är stenhård. Vilka faktorer är avgörande för att attrahera AI-talanger? Vilka lönenivåer och arbetsvillkor krävs? Och hur gör du ditt företag attraktivt? Samtal Anna-Klara Jönsson, Business Development Manager på Sana, Kira Unger, CEO & Co-founder på Pocketlaw.

  Read more
  Anna-Klara Jönsson
  Business Development Manager, Sana
  Kira Unger
  CEO & Co-Founder, Pocketlaw
  16:00

  Från insikter till handling: vad gör vi nu?

  9/10 ledare menar att GenAI kommer att vara bland de tre viktigaste drivkrafterna i deras industri under 2024, men bara en knapp femtedel har implementerat det i organisationen. Ingrid af Sandeberg är klusterkapten för Epicenters kluster AI Cockpit, en plattform som möjliggör för dess medlemmar att filtrera i AI bruset och gå från ord till handling. Ingrid är även frilansande konsult och styrelseordförande i Stockholm AI.

  Read more
  Ingrid af Sandeberg
  klusterkapten, Epicenters AI Cockpit & styrelseordförande i Stockholm AI
  16:10

  Sverige vs USA – han bygger sitt AI-bolag i San Francisco (nu delar han sina insights)

  Med hjälp av generativ AI vill hajpade legaltech-bolaget Leya, automatisera och effektivisera olika manuella arbetsuppgifter för jurister, via AI-assistent. Med investerare som Sana Labs-grundare och vd Joel Hellermark och Norrsken Launcher-grundaren Erik Engellau i ryggen går det snabbt för bolaget som nu förflyttat sig till San Fransisco där de blivit antagna till den prestigefyllda inkubatorn Y Combinator. På AI Day delar grundare och vd Max Junestrand, med sig av skillnaderna för start-ups i USA vs Sverige, resan hittills som AI-entreprenörer och hur tech-företag pragmatiskt kan applicera AI i sin verksamhet

  Read more
  Max Junestrand
  CEO & Co-Founder, Leya
  16:30

  Inifrån Klarna: AI-chefen om techsuccéns strategi

  Klarna är en av de allra största AI-förespråkarna på den svenska techscenen. Martin Elwin, som är AI-chef, ansvarar för den interna AI-utvecklingen och implementeringen av tekniken för att skapa mervärde för kunderna. Klarna har automatiserat och effektiviserat arbetsprocesser med AI, och majoriteten av de anställda integrerar nu aktivt med tekniken i sina dagliga uppgifter. Martin delar insikter om deras tillvägagångssätt, de interna och externa framgångar de har nått genom satsningen och ger värdefulla tips för framgångsrik implementering. Dessutom ger han exklusiv inblick i samarbetet med branschledaren OpenAI.

  Read more
  Martin Elwin
  Head of AI, Klarna
  17:00

  Exklusivt mingel: DJ & Drinks

  Välkomna att mingla med deltagare & Sveriges främsta AI-spelare!

  Read more
  ANMÄLAN

  EXKLUSIVT: AI-bibeln – bolagen, investerarna, power players

  AI Day släpper Breakits redaktion den första, kompletta kartläggningen över AI-Sverige. Bolagen, investerarna, nyckelspelarna – vem är vem, vad gör företagen, vem investerar i vad och vilka är människorna du måste komma i kontakt med redan idag. 

  Rapporten, som lanseras på eventet, ingår i biljettpriset för alla besökare, inklusive en prova-på-prenumeration till Breakit Premium (värde 1347 kr exkl. moms).

  Var på plats när årets viktigaste AI-rapport lanseras!

  Det praktiska

  🗓️ 11 april 2024, kl. 12.30-18.00
  📍 Epicenter Disruption Hall, Malmskillnadsgatan 44A, Stockholm
  💸 Pris: från 3 495 kr ex moms

  Bekräftade talare

  Ingrid af Sandeberg
  klusterkapten, Epicenters AI Cockpit & styrelseordförande i Stockholm AI

  Patrik Liu Tran
  CEO & Co-Founder, Validio

  Peter Sarlin
  CEO & Co-founder, Silo AI

  Kira Unger
  CEO & Co-Founder, Pocketlaw

  Martin Elwin
  Head of AI, Klarna

  Anna Felländer
  Founder & President, anch.AI

  Oliver Edholm
  Founder & CEO, Depict AI

  Rebecka Löthman Rydå
  Investment Director, Inventure

  Vilhelm von Ehrenheim
  Co-Founder & Chief AI Officer, QA.tech

  Max Junestrand
  CEO & Co-Founder, Leya

  Anna-Klara Jönsson
  Business Development Manager, Sana

  Luca Banderet
  Partner, J12

  Carl Svantesson
  Partner, EQT Ventures

  Emil Widhagen
  Reporter, Breakit

  Vigor Sörman
  Entrepreneur, investor & moderator

  ANMÄLAN

  BREAKIT AI DAY I SAMARBETE MED:

  Gå med som partner 🤝

  Vill du nå denna målgrupp som partner?

  Med hjärtat i tech och smart journalistik hjälper vi våra kunder att kommunicera direkt med Sveriges främsta entreprenörer och ledare på de hetaste tech-, tillväxt och startup-bolagen.

  Kontakta oss så berättar vi mer!

  Talarförslag?

  Vi bygger Breakit AI Day programmet kontinuerligt och vill att dagen ska bli så givande, inspirerande och rolig som möjligt!

  Vi vill därför uppmuntra er att bidra och dela tips om vilka problem vi ska sätta tänderna i – och vilka talare vi inte får missa att bjuda in till scen.

  👉 Klicka här för att skicka in förslag!

  Kontakta oss 💌

  Louise Mye
  louise@breakit.se

  Partnerskap

  Niclas Kroon
  niclas.kroon@breakit.se

  Projektledare & deltagarfrågor

  My Karlsson
  my@breakit.se

  Partnerskap

  Mary Ekstam
  mary@breakit.se

  Marknad

  Charlotta Renstig
  charlotta@breakit.se

  Partnerskap

  Johanna Friberg
  johanna.friberg@breakit.se

  Eventchef

  Arrangör:

  Breakit

  Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Vi har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden med 300 000 unika läsare varje vecka.