Breakits nätverk för Sveriges bästa tech-vds – nu kan du gå med

Att driva ett bolag inom tech som ska skala upp är fantastiskt kul – men också tufft. Ofta har du andra utmaningar än mer traditionella bolag, från hur du hanterar investerare till hur du snabbt skalar globalt. Om du dessutom äger bolaget själv eller tvärtom jobbar som vd i ett ägarlett bolag finns det utmaningar som du är ännu mer ensam om.

För dig som känner igen dig öppnar vi nu upp för ett fåtal nya medlemsskap i Breakits nätverk CEOs in tech 2022!

Här ger vi dig som vd en plattform att träffa andra vd:s, utbyta erfarenheter, lära av andra i samma sits och inte minst få ett forum som bara är för dig. 

Och vi har ett högt mål: Att de 50 personer som är med i varje runda av CEOs in tech (totalt 100 personer) ska bli Sveriges bästa tech-vds.

Konkret innebär det sex fysiska frukostträffar i Stockholm under ett år, med fokus på olika ämnen. Det blir en blandning av träffar där vi har en inbjuden gäst, utvalda och exklusiva workshops – och självklart gott om tid att på varje träff diskutera frågor med andra vd:s i nätverket. Du får också tillgång till en sluten Slack-grupp att fortsätta diskussionen mellan träffarna.

CEOs in tech är för dig som:

  • Är vd i ett techbolag med ambitionen att skala upp
  • Söker ett forum för utveckling för dig som vd och person
  • Vill träffa likasinnade och på djupet få diskutera de frågor du bär på just nu
  • Vill få de viktigaste grunderna i hur du skalar ett bolag, både genom teori men också genom att träffa de som gjort samma resa som du vill göra
  • Har minst 10 miljoner kronor i omsättning och minst 10 anställda (undantag kan göras vid rätt profil), och har en tydlig techkkoppling

Varmt välkommen att vara med – platserna är begränsade och vi släpper endast 50 medlemsskap i varje omgång.

Teman och inbjudna gäster

Att prioritera din tid som vd – och fokusera på strategin
Adeline Sterner, Caia

Ständiga brandutryckningar och en känsla av att allt hänger på att du är där, jämt? Många vd:s kämpar med att få tiden att räcka till för att fokusera på strategin. Därför börjar vi med detta viktiga ämne. Inbjuden gäst är Adeline Sterner, som tagit Kids Brand Store från 36 miljoner i förlust till vinst på ett år, och som nu tillträder som vd på hajpade e-handelsbolaget Caia Cosmetics.
Datum
: 11 februari 2022, kl 9–11

Läs mer

"What you measure is what you get" – KPI:er i ett snabbt växande techbolag
Stefan Krook, serieentreprenör

Stefan Krook är en serieentreprenör av rang. Han står bakom bolag som Glocalnet, Kivra, GoodCause, GodEl, GodFond, GodDryck. Sedan flera år tillbaka är han nu affärsängel. På CEOs in tech intervjuas han om hur man sätter mätbara mål och kokar ner dem till tydliga KPI:er som hela bolaget kan följa. 
Datum: 1 april 2022, kl 9-11

Läs mer

Organisation, organisation, organisation – att skala i snabb tillväxt
Johnny Warström, Mentimeter

Som vd för en scaleup är organisationen en ständig fråga (och huvudvärk), vilket vi diskuterar under denna träff. Inbjuden gäst är Mentimeters vd och grundare Johnny Warström. Som ett av Sveriges just nu mest snabbväxande SaaS-bolag med verksamhet över hela världen har de gått från 70 till 200 anställda – mitt under pandemin.
Datum
: 20 maj 2022, kl 9-11

Läs mer

Sveriges vassaste PR-drottning om hur du får medial uppmärksamhet
Lili Assefa Wolf / Assefa Communication

Lili Assefa är PR-drottningen bakom Assefa Communication med välkända namn på kundlistan såsom Rituals, HOPE, Marcus Samuelsson, Parks & Resorts, Svenska Hjältar-galan, SVT, Timbuktu med flera. Nu är hon även högaktuell efter att hon precis köpt tillbaka Hope tillsammans med fastighetsmagnaten Erik Selin. På CEOs in tech pratar hon om best practise när det kommer till PR-strategi.  
Datum: 16 september 2022, kl 9-11

Läs mer

Juni 2022: Sommar-AW med nätverket

Vi avslutar vårsäsongen av nätverket med en härlig after work på ett exklusivt ställe i Stockholm.

Läs mer

"The great resignation" och talangkriget 2022 – hur vinner du fajten?
Caroline Farberger, ICA Försäkring

Det kallas "The great resignation" – arbetsmarknaden är extremt snabbrörlig och det har aldrig varit så svårt att locka talanger. Men växande techbolag behöver anställda – ofta i rekordfart. Hur hanterar du denna omvärldstrend som vd, både strategiskt och praktiskt? Inbjuden gäst är välkända vd:n Caroline Farberger på ICA Försäkring, som tagit bolaget från 0 till 800 miljoner kronor i omsättning på sex år.
Datum
: 18 november 2022, kl 9-11

Läs mer

December 2022: Vinter-AW

Innan julruschen sätter igång på riktigt passar vi på att avsluta året med en bubblig december-AW på ett exklusivt ställe i Stockholm.

Läs mer

När världen snurrar i rekordfart – så hittar du processer för att affärsutveckla
Patrik Arnesson, Forza Fotball

I en tid då världen snurrar snabbare än någonsin och pandemin gör det allt svårare att planera behöver du som vd hitta processer för att affärsutveckla. Inbjuden gäst denna gång är fotbollsappen Forza Footballs grundare och vd Patrik Arnesson. Pandemin innebar förödande konsekvenser för bolaget och Patrik tvingades snabbt tänka om, med sitt bästa år någonsin som konsekvens. 
Datum:
13 januari 2023, kl 9-11

Läs mer

Grymt stöd eller jobbiga krav? Att hantera sina investerare
Miki Kuusi, Wolt

Oavsett om du är grundare eller extern vd har du troligtvis olika stakeholders att hantera. Om du tagit in riskkapital är investerarna en av de viktigaste. Hur tar du draghjälp av dem och ser till att de blir ett stöd – och hanterar dem om de blir för jobbiga? Inbjuden gäst är Miki Kuusi, vd och grundare för det finska bolaget Wolt som nyligen slogs ihop med Amerikanska Doordash i en av Europas största tech-affärer någonsin.

Läs mer

Moderatorer

Camilla Bergman
VD, Breakit

Camilla Björkman är vd för och delägare i techsajten Breakit som ordnar detta nätverk. Hon ligger bakom artikelserien "Vd-resan på 100 dagar" som handlar om hennes personliga resa som vd. Hon har även drivit företag i över 10 år i olika former. Eftersom hon är både moderator och vd för ett techbolag tänker hon bidra med vassa frågor till talarna, och även moderera samtal bland deltagarna som verkligen går på djupet.

Arash Gilan
VD, Viva Media och VD-podden

CEOs in tech har varit kanonbra! Bra föreläsare med erfarenheter och kunskap de delat med sig av som inspirerat. Men framförallt många nya fina kontakter i mitt egna nätverk att fortsätta ha kontakt och diskutera utmaningar med.

Nätverkets mission

  1. Nätverket är till för dig – och du för nätverket. Vi delar med oss av erfarenheter, lärdomar och misstag eftersom vi vet att det är på det sättet vi kan utvecklas som ledare och bygga ett skalbart bolag.
  2. Vi är ett slutet forum. Här ska vi kunna dela med oss av svåra frågor som vi kanske inte har möjlighet att prata med någon annan om.
  3. Skalbarhet börjar med oss. Du kan inte ensam skala ditt bolag, men genom att själv landa i varför och hur du vill bygga ditt bolag utgör du den viktigaste grunden. Genom att utveckla dig utvecklas företaget.
  4. Nätverket ska vara en frizon. Vi vet att det är tufft att driva företag och därför vill vi inte skapa fler måsten. Nätverket är en andningspaus och en möjlighet för dig att zooma ut och lyfta blicken – utan krav.
  5. Vi ska ha kul! Genom att må bra och ha roligt bygger man också bra bolag, det är vår övertygelse. Därför kommer du inte bara att få det vanliga vd-tugget – utan också bjudas på en och annan överraskning. Lite kul ska väl även en vd ha ;)

Röster från medlemmar

Har varit värdefullt att få höra att andra i min position delar många av mina utmaningar. Att dessa har att göra med fasen bolaget är i eller VD-rollen som sådan snarare än att vi gjort något fel. Ger energi till att lösa utmaningarna och dela med sig av det längs med vägen.

Jag har fått många bra idéer och tips som jag tar med mig in i vår verksamhet!

Arrangeras av:

Breakit
event@breakit.se

Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Vi har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden med 200 000 unika läsare varje vecka.