Breakits nya exklusiva nätverk för dig som är CFO inom tech

Välkommen in i värmen i Breakits nya CFO-nätverk.

Som CFO har du techbolagets viktigaste (jo, faktiskt!) men också svåraste roll. Du behöver vara visionär och strategisk för att kunna skala upp när det behövs. Samtidigt som du behöver vara reaktiv och detaljfokuserad för att kunna fatta rätt beslut. Lägg därtill olika viljor som drar i dig, internpolitik (kanske) och ibland en känsla av att allt hänger på dig.

Att vara CFO inom tech innebär också att du delvis har andra utmaningar än mer traditionella bolag. Kanske ska ni skala upp snabbt i flera länder, göra en stor kapitalrunda eller svänga om till en SaaS-modell. Dessutom i alltmer oförutsägbara tider.

Känner du igen dig? Då är vårt nya nätverk något för dig! Här ger vi dig som CFO en plattform att träffa andra CFOs, utbyta erfarenheter och lära dig av andra i samma sits. Och framför allt: få ett forum som är skräddarsytt för dig.

Konkret betyder nätverket sex fysiska frukostträffar i Stockholm under ett år (vill du kan du vara med digitalt, och skulle restriktionerna ändras har vi såklart en alternativ plan). Varje gång med ett nytt tema och gott om tid att prata runt runda bord. Varje CFO i nätverket får också tillgång till en sluten Slack-grupp att fortsätta diskussionen i mellan träffarna.

Platserna är begränsade – endast 50 medlemskap. 

CFOs in tech är för dig som:

  • Är CFO i ett techbolag med höga ambitioner
  • Söker ett forum för utveckling för dig som CFO och person
  • Vill träffa likasinnade och på djupet få diskutera de frågor du bär på just nu
  • Vill få de viktigaste grunderna i hur du hanterar din roll på ett snabbt växande bolag, genom att träffa personer som gjort samma resa

Varmt välkommen att vara med – platserna är begränsade och vi släpper endast 50 medlemsskap.

Teman och inbjudna gäster

CFOns roll som strateg – så lyckas du bäst
Jonas Palmquist, CSO Trustly

Som CFO är du en av de viktigaste personerna i att både sätta och rulla ut bolagets strategi, en roll som inte alltid är lätt att bära. Därför börjar vi med denna viktiga fråga, och som inbjuden gäst har vi Trustlys tidigare CFO Jonas Palmquist. Sedan 2021 är han företagets Chief Strategy Officer. Tidigare var han partner på riskkapitalbolaget Scope Capital Advisory.
Datum: 18 mars 2022, kl 9-11

Läs mer

Att sätta upp processer vid snabb tillväxt
Cecilia Wenström, CFO Caia

I bolag som skalar snabbt krävs processer och rutiner som CFOn initierar och följer upp. Vilka är de viktigaste – och hur får du resten av organisationen med på tåget? Inbjuden gäst är Cecilia Wenström, CFO på Caia Cosmetics, e-handelsbranschens just nu mest hajpade bolag. Innan dess var hon CFO på Desenio.
Datum: 6 maj 2022, kl 9–11

Läs mer

CFOns roll i kapitalrundan – nyckeltal, processer och siffrorna att ha koll på
Erica Sandelin-Ekelund, CFO Voyado

Kapitalrundor är något en tech-CFO nästan garanterat kommer att bli involverad i någon gång, nu eller i framtiden. Här grottar vi ner oss i vilka nyckeltal, processer och siffror som behöver vara på plats och hur du som CFO bör tänka och agera. Inbjuden gäst är Erica Sandelin-Ekelund, CFO för dataoptimerings-bolaget Voyado och tidigare investerare på riskkapitalbolaget Novax.
Datum: 24 aug kl 9–11

Läs mer

Kasta budgeten i papperskorgen – så ställer du om till att jobba med prognoser
Peter Ulander, CFO Paligo

Världen snurrar för snabbt för att en traditionell budget ska fungera, menar SaaS-CFOn Peter Ulander som är inbjuden gäst denna gång. I stället är nyckeln att jobba med prognoser, och att implementera det tankesättet i hela organisationen. Det blir temat för denna träff.
Datum: 14 okt 2022, kl 9-11

Läs mer

Så jobbar du datadrivet för att ta strategiska beslut
Anders Hilmansson, Inriver

Du jobbar dagligen med din data, men hur kan du använda den ännu bättre i beslutsunderlag som påverkar bolagets strategi och processer? Det blir temat på denna träff. Inbjuden gäst är Anders Hilmansson, CFO på product information management-bolaget Inriver och tidigare CFO på Apsis.

Datum: 2 dec 2022, kl 9–11

Läs mer

CFO:n som ledare – rekrytering och ledarskap
Talare TBA

Datum: 3 feb 2023, kl 09–11

Läs mer

Nätverkets mission

  1. Nätverket är till för dig – och du för nätverket. Vi delar med oss av erfarenheter, lärdomar och misstag eftersom vi vet att det är på det sättet vi kan utvecklas som CFO:s och vara med och bygga ett skalbart bolag.
  2. Vi är ett slutet forum. Här ska vi kunna dela med oss av svåra frågor som vi kanske inte har möjlighet att prata med någon annan om.
  3. Det börjar med oss. Genom att vi utvecklas som personer, ledare och i vår yrkesroll så utvecklas också företaget.
  4. Vi får möjlighet att zooma ut. Nätverket ska vara en andningspaus och en möjlighet för dig att zooma ut och lyfta blicken.
  5. Vi ska ha kul! Genom att må bra och ha roligt bygger man också bra bolag, det är vår övertygelse. Därför kommer du också att bjudas på en och annan överraskning. Lite kul ska väl även en CFO ha ;)

Röster från medlemmar i vårt systernätverk CEOs in tech

ÄLSKAR KONCEPTET MED INTERVJU FÖRST OCH SEDAN GRUPPDISKUSSIONER. OCH EN GULDSTJÄRNA TILL ERA PARTNERS SOM PÅ RIKTIGT BIDRAR TILL NÄTVERKET

SOM VD ÄR DET SÅ SKÖNT ATT KUNNA PRATA ÖPPET OCH ÄRLIGT MED ANDRA I SAMMA SITS

Kontakta oss:

Breakit
event@breakit.se

Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Vi har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden med 200 000 unika läsare varje vecka.