Breakits nya exklusiva nätverk för dig som är CPO inom tech

Välkommen in i värmen till Breakits nya CPO-nätverk.

Problemlösare och nav. Som CPO är du techbolagets rockstjärna – men du har också stora utmaningar. Tydligt ansvar för kärnan i bolagets strategi, jobbar tajt med marknadsföring och sälj – men också klämd mellan önskemål och budgetar.

Du är en akrobat som ska balansera bolagets stakeholders, analysera den data som berättar vad kunderna vill och slutligen agera på det. Gärna med hög hastighet och skarp blick för vad som inte kommer funka innan det är för sent. Dessutom, i takt med att antal tjänster och varianter på huvudprodukten ökar, växer också behovet av att kunna bygga team och leda andra.

För dig som känner igen dig i detta lanserar Breakit nu ett nytt nätverk. Här ger vi dig som CPO en plattform att träffa andra CPOs, utbyta erfarenheter och lära dig av andra i samma sits. Och framför allt: få ett forum som är skräddarsytt för dig. Målet är att de 50 personer som går med i nätverket blir Sveriges bästa tech-CPOs.

Konkret betyder nätverket sex fysiska frukostträffar i Stockholm under ett år (vill du kan du vara med digitalt, och skulle restriktionerna ändras har vi såklart en alternativ plan). Varje gång med ett nytt tema och gott om tid att prata runt runda bord. Varje CPO i nätverket får också tillgång till en sluten Slack-grupp att fortsätta diskussionen i mellan träffarna.

CPOs in tech är för dig som:

  • Är CPO i ett techbolag med höga ambitioner
  • Söker ett forum för utveckling för dig som CPO och person
  • Vill träffa likasinnade och på djupet få diskutera de frågor du bär på just nu
  • Vill få de viktigaste grunderna i hur du hanterar din roll på ett snabbt växande bolag, genom att träffa personer som gjort samma resa
  • Ansvarar för eller är chef över en grupp av produktägare (vissa undantag kan göras för mixens skull, om ni till exempel är på en kraftig tillväxtresa och är på väg att bygga upp detta – ansök så pratar vi!)

Varmt välkommen att vara med – platserna är begränsade och vi släpper endast 50 medlemsskap.

Teman och inbjudna gäster (fylls på löpande)

Produktportföljen – att jobba strategiskt för att maxa tillväxten
Maja Lindström, CPO Talentech

Maja Lindström är tidigare produktchef hos Rebtel, Mynewsdesk och Reachmee och är idag chef över produkt på Talentech, som samlar flera techbolag inom HR. Att jobba med både flera olika bolag och flera produkter har sina utmaningar, men också möjligheter. Maja intervjuas därför på CPOs in tech om hennes insikter från den resan och temat för denna träff är produktportföljen.
Datum
: 25 mars 2022, kl 9-11

Läs mer

Start small, learn fast – så jobbar Klarna i praktiken
David Fock, CPO Klarna

Efter över 11 år på miljardbolaget Klarna i olika roller har David Fock varit med om att driva en tillväxtresa som är smått unik, och där produkten varit hjärtat i allt. En viktig komponent är Klarnas ledord "start small, learn fast" som går ut på att så snabbt det går testa i liten skala, utvärdera, tweaka och testa igen. På denna träff intervjuas David om både framgångar och misslyckanden, och temat för träffen blir just hur du kan jobba med att börja smått och lära snabbt i produktarbetet.
Datum: 13 maj 2022, kl 9-11

Läs mer

Målkonflikter - konsten att navigera rätt när alla vill åt olika håll
Maria Izzo, CPO Doconomy, fd Acast och iZettle

Efter att ha haft höga positioner inom produktrollen på både nu som CPO på Doconomy,  innan det VP of Product på Acast så har Maria mycket att dela med sig av när det gäller målkonflikter och konsten att navigera rätt när alla vill åt olika håll. Hon intervjuas om detta och temat på träffen är målkonflikter och hur du kan navigera i dem.
Datum
: 2 september 2022, kl 9-11

Läs mer

Att planera i ständig förändring – så skaffar du rätt förutsättningar för att skala
Johan Mohlin, fd CPO Epidemic Sound

Johan Mohlin är tidigare CPO på Epidemic Sound där han växte avdelningen från 25 till över 200 personer och introducerade flera nya intäktsströmmar. På CPOs in tech kommer Johan att bli intervjuad om hur man ska tänka för att kunna bygga en produktorganisation som går att skala, och temat blir även detta för denna träff.
Datum
: 21 oktober 2022, kl 9-11

Läs mer

Kunden har alltid rätt – eller? Bli en vinnare 2022 med ett kundfokuserat mindset
Peter Fader, författare till boken Customer Centricity

Peter Fader – marknadsföringsgurun som har skrivit den bästsäljande boken Customer Centric – hävdar att alltför många företag är "kund-vänliga", men inte "kundcentrerade". Med andra ord, de behandlar varje kund på samma sätt och missar möjligheten att upptäcka vilka deras bästa kunder verkligen är. Peter intervjuas på CPOs in tech för att intervjuas om detta och temat för träffen är samma sak.
Datum
: 16 december kl 9-11

Läs mer

Från produktvision till leverans – hur hänger det ihop och vad ska man tänka på?
Peder Ståhle, Kry

Peder Stahle var en av de först anställda på Izettle, där han började tillsammans med grundarna Jacob de Geer och Magnus Nilsson. Där var han med och skapade bolaget från grunden och byggde upp produkt- och designteamet. Nu är Peder produktchef på Kry och på CPOs in tech delar han med sig av sina erfarenheter från både iZettle och Kry och vad han har lärt sig längs vägen på temat för träffen som är från produktvision till leverans – hur hänger det ihop och vad ska man tänka på?
Datum
: 10 februari 2023, kl 9-11

Läs mer

Nätverkets mission

  1. Nätverket är till för dig – och du för nätverket. Vi delar med oss av erfarenheter, lärdomar och misstag eftersom vi vet att det är på det sättet vi kan utvecklas och bygga ett skalbart bolag.
  2. Vi är ett slutet forum. Här ska du kunna dela med dig av svåra frågor som du kanske inte har möjlighet att prata med någon annan om.
  3. Det börjar med dig. Genom att utvecklas som individ, ledare och i din yrkesroll kan också ditt bolag ta sig till nya höjder.
  4. En chans att lyfta blicken. Nätverket är en andningspaus och en möjlighet för dig att zooma ut.
  5. Vi ska ha kul! Genom att må bra och ha roligt bygger man också bra bolag, det är vår övertygelse. Därför kommer du inte bara att få det vanliga CPO-tugget – utan också bjudas på en och annan överraskning. Lite kul ska väl även en CPO ha ;)

Röster från medlemmar i vårt systernätverk CEOs in tech

ÄLSKAR KONCEPTET MED INTERVJU FÖRST OCH SEDAN GRUPPDISKUSSIONER. OCH EN GULDSTJÄRNA TILL ERA PARTNERS SOM PÅ RIKTIGT BIDRAR TILL NÄTVERKET

SOM VD ÄR DET SÅ SKÖNT ATT KUNNA PRATA ÖPPET OCH ÄRLIGT MED ANDRA I SAMMA SITS

Kontakta oss:

Breakit
event@breakit.se

Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Vi har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden med 200 000 unika läsare varje vecka.