Klimatet kan inte vänta – gå med i vår 30 dagars klimatutmaning (gratis!)

Breakit Impact Challenge äntligen tillbaka och vi är mer taggade än någonsin på att tackla hållbarhetsfrågan – tillsammans med er entreprenörer!

Det här är en utmaning för er som vill göra någonting riktigt bra för klimatet – nämligen att bli klimatsmarta på 30 dagar.

Utmaningen riktar sig både till er som vill komma igång med miljöarbetet, er som vill göra det lilla extra men som behöver guidning och er som redan har antagit utmaningen men som vill se till att alla era grymma initiativ för klimatet fortfarande följs.

Den 18 oktober är det dags igen och vi vill uppmuntra alla att delta. 

Kom ihåg att Impact Challenge är digital och anpassad för att kunna genomföras säkert även i pandemin.

Hur går det till?

Breakit Impact Challenge går ut på att du får fem utbildningssteg och tillhörande utmaningar under 30 dagar – läs mer om dem här nedan. I övrigt gäller följande:

  • Utmaningen pågår i 30 dagar och det kostar inte en krona att delta (vi har turen att ha en grym partner som backar initiativet). 
  • Vi kommer att bjuda på en massa exklusivt premium-material – som vi tar fram med hjälp av en rad experter – som i fem steg hjälper dig göra ditt företag klimatsmart.
  • Er logga syns här på kampanjsajten, vilket visar att ni är med och tar ansvar. (OBS! Inget krav på att ha med logga – bara meddela oss om ni inte vill ha med den).
  • De som klarar alla steg får ett fint diplom och en digital stämpel.
  • I år satsar vi återigen på en fysisk diplomutdelning och fest för alla som klarar utmaningen.

Vad vill vi ha av dig och ditt företag?

Din tid – och ditt engagemang. Vi har försökt göra så enkla och snabba steg vi kan, men om du verkligen menar allvar med att bli klimatsmart kommer det såklart att krävas en insats!

Ni är redan många som har visat intresse för Impact Challenge inför höstens omgång. Vi ser verkligen fram emot att göra den här resan med er!

Vi är på!

Det var ett superbra initiativ! Det kickstartade hela vårt hållbarhetsarbete och gav en massa energi och engagemang

— Susanna Glenndahl Thorslund, CEO, Smartr

Så funkar det – steg för steg

18 oktober – Deadline för registrering (stänger 08.00). Signa upp företaget och dela utmaningen – ju fler företag desto större skillnad gör vi! 

18 oktober – start och steg 1! Alla deltagare får det första steget i utmaningen skickad till sin mejl, som handlar om att se över ditt företags resor. Det fixar du snabbt, eller hur?

25 oktober – steg 2. Nästa steg handlar om att se över din arbetsplats och göra den klimatsmart med enkla medel. Också rätt lätt, tror vi.

1 november – höstlov. Tid för att inspireras, reflektera och kanske även komma ikapp.

8 november – steg 3. Det tredje steget kan vara lite tuffare – för vissa. Nu ska du se över dina leverantörer. Hur då? Vi kommer att hjälpa dig!

15 november – steg 4. Även här kan det krävas en större insats – eller så gör du det lekande lätt. Nu ska du nämligen ta tag i din affärsmodell och se över hur du kan skapa klimatsmarta ringar på vattnet.

17 november – Midtime meetup

22 november – steg 5. När du gjort grovjobbet kan det ändå finnas delar du har svårt att ändra på. Det sista steget handlar därför om att mäta företagets klimatpåverkan och klimatkompensera för det. Vi uppmanar i detta steg även alla att börja rapportera transparent, internt och externt om sitt hållbarhetsarbete. 

9 december – diplomutdelning! Alla som har deltagit i Breakit Impact Challenge och klarat utmaningen tilldelas ett diplom.

Vi är på!

Breakit Impact Challenge var en ögonöppnare för att vi alla kan göra skillnad inom vårt eget område oavsett bransch – a truly transformation experience!

— Anna Lensmar-Friedman, deltagare och Årets eldsjäl 2019

Kontakta oss:

Breakit@breakit_se@breakit_seimpactchallenge@breakit.se

Har du frågor om Breakit impact challenge? Hör av dig!