Foto: © UNICEF/ Akacha

Det går bra för oss i tech – men i skuggan av pandemin behöver barnen vår hjälp

Det har varit ett fantastiskt år för många företag och personer i tech-Sverige. Vi på Breakit rapporterar om miljard-försäljningar och bolag som växer i raketfart var och varannan vecka.

Tyvärr pågår en helt annan verklighet i andra delar av världen. I katastrof- och konfliktdrabbade länder som Afghanistan, Syrien och Jemen – liksom en rad andra länder – pågår en kamp mot klockan. 

Vintern närmar sig samtidigt som människor lever på flykt och i svält. I skuggan av pandemin har läget på många håll blivit mycket värre. Värst utsatta är barnen.

För en tid sedan fick Breakit och vår säljpartner Leeads en förfrågan från barnrättsorganisationen Unicef om ett samarbete. Genom att annonsera hos oss skulle de kunna nå alla er och förhoppningsvis samla in pengar till utsatta barn i världen.

Här föddes en idé att göra något större – tillsammans med er som läser oss. Istället för att (lite girigt) ta annonspengarna själva, låt oss lägga in 100 000 kronor i en gemensam insamling för världens barn inför jul. Och tillsammans med er se till att mångdubbla den summan!

Självklart känns det här nervöst – tänk om ingen nappar? Men vi har ändå en känsla av att många av er, liksom vi, har en vilja och möjlighet att ge tillbaka. 

Så nu frågar vi er: Är ni ett av de bolag som haft ett bra år? Ekonomiskt eller på andra sätt? Vill ni också ge tillbaka? Kom igen, låt oss göra detta – tillsammans!

Så här kommer det att gå till:

# Den 3 december kl 9–12 livesänder vi i tre timmar på Breakits startsida. Under den här tiden kommer vi att samla ihop pengar till Unicef och försöka få så många som möjligt att vara med och göra skillnad – varje krona räknas.

# Vi har tillsammans med Unicef tagit fram ett antal olika paket – från 5 000 till 250 000 kronor – att skänka. Läs mer om vad de innehåller här!

# Alla bolag som skänker pengar till insamlingen får vara med i en hyllningsartikel på Breakit, sociala medier-material att dela och all uppmärksamhet och cred vi kan ge i Breakits kanaler.

# Alla som skänker från 50 000 kronor och uppåt vill vi gärna intervjua i livesändningen (om ni vill). Den räckvidden ni får är värd betydligt mer än pengarna!

# Kanske vill ni slå två flugor i en smäll och göra ert bidrag till en julklapp till de anställda? Det går förstås också. Men alldeles oavsett är vi övertygade om att medarbetarna på ert företag kommer bli så stolta över att jobba på ett företag som bidrar till att göra världen lite bättre för barnen!

För att det här ska funka behöver vi veta redan nu vilka som vill vara med. Prata därför ihop er och anmäl er på knappen nedan alternativt maila oss på insamling@breakit.se vilket bolag ni kommer ifrån, hur mycket ni vill skänka och om ni vill vara med i livesändningen.

Med hopp om att ni vill göra det här tillsammans med oss!

Vi vill ge tillbaka!

Foto: © UNICEF/ Prinsloo, Franco

Skänk 50 000 kr och var med i Breakits livesändning 

Som bidragsgivare på 50 000 kr eller mer får ni och ert bolag medverka i vår livesändning den 3 december tillsammans med UNICEF. Livesändningen streamas på Breakits startsida under tre timmar och kommer att finns tillgänglig för alla våra besökare. 

Vad räcker 50 000 kronor till? 

Utöver exponeringen som ni får under livesändningen och i allt material vi delar på Breakit.se och våra sociala medier kommer ert bidrag att göra stor skillnad för tusentals barn. Se de olika exemplen nedan. 

# 14 677 påsar nötkräm som hjälper till att ge över 4 800 undernärda barn tillräckligt med näring under en dag.

# 12 900 doser mässlingsvaccin som ger 6 450 barn fullgott skydd mot mässling, en sjukdom som fortfarande dödar barn världen över.

# 30 400 doser poliovaccin som ger 10 000 barn fullgott skydd mot polio, en sjukdom som fortfarande dödar barn världen över.

# 543 500 vattenreningstabletter som kan rena över 1000 000 liter vatten, så att barn och deras familjer undviker att drabbas av sjukdomar på grund av smutsigt vatten. Idag dör 800 barn varje dag på grund av smutsigt vatten.

# Varma vinterkläder till 141 barn, så att barn som befinner sig på flykt undan krig och konflikter ska slippa frysa ihjäl i vinter.

Vill ni donera mer – eller mindre? Här kan ni se flera alternativ! 

Vi vill ge tillbaka!

Foto: © UNICEF/ Akacha, Albam, Bidel

Kontakta oss:

Breakit
@breakit_se insamling@breakit.se

Har du frågor om insamlingen? Hör av dig!