Breakits nya exklusiva nätverk för dig som är investerare inom tech

Välkommen in i värmen i Breakits nya investerar-nätverk.

Som investerare inom tech har din roll förändrats. Fortfarande på jakt efter nästa enhörning – eller ännu bättre – tiohörning. Men med mycket tuffare konkurrens om de bästa bolagen, skyhöga värderingar (ibland) och ärligt talat, en del skräp. Utöver riskkapitalbolag och affärsänglar kommer också nya aktörer som lovar guld och gröna skogar. Kapitalet flödar – och "alla" vill investera.

Så hur hittar du de bästa casen? Vilka parametrar är viktigast att titta på? Var kan det gå snett – och hur ser du om du är en enhörning på spåret? Hur ska du själv profilera dig som investerare? Och när du väl investerat, hur kan du vara ett strategiskt bollplank utan att lägga dig i för mycket? Vilka frågor bör du ställa regelbundet? Och hur frigör du mer tid att scanna marknaden efter nästa snabbväxare?

För dig som känner igen dig i dessa frågor och utmaningar lanserar Breakit nu ett nytt nätverk. Här ger vi dig som investerare inom tech en plattform att träffa andra investerare, stärka ditt nätverk och utbyta erfarenheter. Målsättningen är att de 50 personer som går med i nätverket ska bli några av Sveriges bästa tech-investerare.

Konkret betyder nätverket sex fysiska frukostträffar i Stockholm under ett år (vill du kan du vara med digitalt, och skulle restriktionerna ändras har vi såklart en alternativ plan). Varje gång med ett nytt tema och gott om tid att prata runt runda bord. Varje investerare i nätverket får också tillgång till en sluten Slack-grupp att fortsätta diskussionen i mellan träffarna. Dessutom har vi AWs och andra trevliga aktiviteter!

Investors in tech är för dig som:

 • Investerar aktivt i techbolag
 • Söker ett forum för utveckling för dig som investerare och person
 • Vill träffa likasinnade och på djupet få diskutera de frågor du bär på just nu
 • Vill stärka ditt nätverk och hitta andra investerare att gå ihop med i olika case
 • Vill träffa personer som gjort samma resa som du gör – eller vill göra.
 • Har en portfölj på minst 5 miljoner i onoterade bolag med fokus på tech, eller avser att investera motsvarande belopp eller mer i onoterade techbolag de närmaste åren. Alternativt jobbar med investeringar inom tech i ett riskkapitalbolag.

Varmt välkommen att vara med – platserna är begränsade och vi släpper endast 50 medlemsskap.

Teman under året – inbjudna gäster uppdateras löpande

Due diligence-processen – nyckeltalen, affärsmöjligheterna, människorna och fällorna du behöver ha koll på
Pär-Jörgen Pärson, Northzone

Vi rivstartar nätverket med temat due diligence – och inbjuden gäst denna gång är ingen mindre än stjärninvesteraren Pär-Jörgen Pärson, partner på riskkapitalbolaget Northzone och tidig investerare i bland annat Spotify och Avito, liksom en rad välkända techbolag.

Datum: 23 mars 2022, kl 09-11

Läs mer

Att saminvestera med andra – misstag, lärdomar och bästa råden för stjärninvesteraren
Jessica Schultz, Northzone

Jessica Schultz är en av få svenska unicorn-grundare. Hon gjorde succé som medgrundare och CMO på tyska HelloFresh. Idag är hon General Partner på Northzone där hon investerat i bolag som tillexempel NaKd, Einride och Klarna. Temat på denna träff är hur du bäst investerar med andra. Både hur du kan hitta bra case tillsammans med –eller via – andra investerare. Men också hur du undviker vanliga misstag när du lägger dina pengar i samma pott som andra. 
Datum: 12 maj 2022, kl 09-11

Läs mer

Din roll som ägare – var, när och hur ska du påverka entreprenören och hur mycket insikt behöver du ha?
Tatiana Shalalvand, Kinnevik

Din affär slutar inte när pengarna nått entreprenörens konto – tvärtom. Genom att agera smart som ägare kan du både påverka bolaget i rätt riktning och också undvika att gå i vissa fällor. Samtidigt behöver entreprenörerna frihet – och du kan aldrig ha koll på allt. Vilka nyckeltal är de viktigaste och hur bör du agera? Tatiana Shalalvand är Investment director på investmentbolaget Kinnevik och var tidigare på Inventure, och intervjuas här på detta tema.
Datum
: 1 september 2022, kl 9-11

Läs mer

Hitta din USP och nisch som investerare
Shervin Rasani, serieentreprenör och (drak)investerare

Att nischa in dig på en bransch eller en viss typ av bolag kan vara smart som investerare, då det dels öppnar nya dörrar och dels hjälper dig att göra bättre investeringar. Shervin Rasani är serientreprenören som bland annat grundat framgångsrika rekryteringsföretaget Jurek, och som idag är investerare – dessutom just nu aktuell i tv-programmet Draknästet! Han intervjuas här på temat USP och nisch som investerare.

Datum: 28 okt 2022, kl 09-11

Läs mer

Kvalitet framför kvantitet – med arbetstiden som högsta investering
Jane Walerud, Walerud Ventures

Jane Walerud sålde sitt bolag för över 1 miljard. Samtidigt spräcktes IT-bubblan. I slutändan fick hon inte ut så mycket pengar som hon hade trott – men tillräckligt för att bli en tidig katalysator för bolag som Klarna, Lensway och Tobii. På egna riskkapitalbolaget Walerud Ventures investerar hon och hennes familj ungefär lika mycket tid som pengar i sina portföljbolag. Här intervjuas hon om hur du bäst kan få snurr på dina investeringar genom att involvera dig.
Datum
: 9 december 2022, kl 9-11

Läs mer

Hitta de bästa prospekten – att leta där inte alla andra letar
Inbjuden gäst uppdateras

Konkurrensen om de bästa prospekten är knivskarp och tiden är förbi då entreprenören stod med mössan i hand och bad om pengar. Värderingarna är skyhöga och det blir allt svårare att göra bra klipp. Då gäller det att leta på nya platser och i nya sammanhang. Vår inbjudna gäst intervjuas på temat och vi diskuterar med varandra.

Datum: 9 feb 2023, kl 09-11

Läs mer

Samtalsledare

Stefan Lundell
Medgrundare och reporter på Breakit

Läs mer

Nätverkets mission

 1. Nätverket är till för dig – och du för nätverket. Vi delar med oss av erfarenheter, lärdomar och misstag.
 2. Vi är ett slutet forum. Här ska vi kunna dela med oss av svåra frågor som vi kanske inte har möjlighet att prata med någon annan om.
 3. Vi blir bättre investerare tillsammans. Genom att saminvestera och dela case med varandra kan vi göra bättre affärer.
 4. En chans att lyfta blicken. Nätverket är en andningspaus och en möjlighet för dig att zooma ut och jobba med din strategi som investerare.
 5. Vi ska ha kul! Genom att må bra och ha roligt bygger man också bra bolag, det är vår övertygelse. Därför kommer du inte bara att få det vanliga investerartugget – utan också bjudas på en och annan överraskning. Lite kul ska väl även en investerare ha ;)

Röster från medlemmar i vårt systernätverk CEOs in tech

ÄLSKAR KONCEPTET MED INTERVJU FÖRST OCH SEDAN GRUPPDISKUSSIONER. OCH EN GULDSTJÄRNA TILL ERA PARTNERS SOM PÅ RIKTIGT BIDRAR TILL NÄTVERKET

SOM VD ÄR DET SÅ SKÖNT ATT KUNNA PRATA ÖPPET OCH ÄRLIGT MED ANDRA I SAMMA SITS

Kontakta oss:

Breakit
event@breakit.se

Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Vi har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden med 200 000 unika läsare varje vecka.