Från startup till scaleup – vi ger dig nycklarna för att lyckas!

Sveriges vassaste tillväxtevent Scaleup day är tillbaka för en heldag i Stockholm

Det är lättare än någonsin att starta bolag i Sverige idag. Men hur kul man än har och hur driven man än är så är det inte helt smärtfritt när man ska skala upp bolaget. Hur går man egentligen från startup till scaleup? Vad har de som lyckats gjort rätt – och vilka är de värsta flopparna de önskar att de aldrig gjort? Och vad kommer krävas av dig som ledare?

I år känns dessa frågor viktigare än någonsin. Därför tar vi på Breakit ett fortsatt rejält grepp med dessa frågor med hjälp av vårt succéevent Scaleup day.

Träffa och lär av andra – 100% fysiskt nätverkande

Yes – restriktionerna är lyfta så nu kan vi äntligen ses i Stockholm igen med massor av viktigt nätverkande. Det kommer att bli en fartfylld och extremt matnyttig dag med fokus på hur du växer med ditt företag. Du går in genom dörren på morgonen som en startup och ut efter dagen som, okej kanske inte en scaleup, men med ett gäng viktiga insikter som tagit dig lite närmare målet att bli en.

Vi har valt ut ett gäng startup-grundare som vi tycker har bevisat sig som scaleups och som dessutom är modiga nog att bjuda på sina misstag. Dessa kommer du att få lära av. 

Dessutom spelar du som deltagare en viktig roll i att forma dagen. Vi kör runda bordet-diskussioner och har gott om tid till reflektion och samtal, där du som deltagare får hjälp och hjälper andra.

Självklart blir det också härlig energi, avslutningsmingel med bubbel och efterlängtat nätverkande. Nu kör vi!

Program

📝 Registrering och nätverkande

Registreringen öppnar. Passa på att ta en kaffe och nätverka med andra deltagare innan vi drar igång!

30min

👋 Programmet kickar igång!

Nu kör vi Stockholm! Intro med dagens moderatorer Camilla Bergman och Fritte Fritzson.

5min

🤫 Hemlig gäst – uppdateras!

25min

🗣️ Runda bordet-diskussion: Kultur och organisation

Träffa dina bordskompisar och hoppa rakt in i en diskussion om hur ni kan bygga kultur och organisation i ditt växande bolag.

20min

Panel: Människorna är allt – så lockar du de vassaste talangerna

Experterna ger sina vassaste tips (och misstagen du inte ska göra) för att locka talanger utan att behöva betala de högsta lönerna.

Medverkande är bland annat Anna Nordell-Westling, medgrundare och marknadschef på Sana Labs.

20min

Epidemic Sound-grundaren: "Vi sa upp 20 procent och svängde om – det här önskar jag att jag hade vetat"

Oscar Höglund, grundare och vd på hajpade musik-techbolaget Epidemic Sound tvingades skifta om hela bolagets strategi och säga upp 70 personer. Här avslöjar han sina viktigaste lärdomar från resan.

20min

☕ Kaffe och nätverkande

35min

Att skala utomlands – hajpade SaaS-bolaget om hur de byggt ett globalt techbolag

E-signeringsföretaget Scrive har vuxit till nästan 100 miljoner kronor i omsättning i Sverige och finns i en rad länder. Här avslöjar de sin strategi för att växa utomlands.

20min

Från 70-200 anställda under pandemin – så skapar du en kultur som skalar

Anna Gullstrand är Mentimeters välkända VP People som även skrivit boken Facilitera. Här berättar hon hur Mentimeter, ett av Sveriges mest framgångsrika SaaS-bolag, gjort för att bygga en extremt framgångsrik och skalbar kultur.

20min

🍝 Lunch och nätverkande

60min

"Tandborstkungen" har byggt en unicorn med tandborstar och uppköp – här avslöjar han sin strategi

Noel Abdayem har byggt upp bolaget Humble, som säljer bambu-tandborstar, från ingenting till att finnas i 40 länder – utan en krona i riskkapital. Idag är hans strategi att köpa upp bolag till börsnoterade Humble Group – och berättar här hur han jobbar.

20min

🗣️ Runda bordet-diskussion: Din scaleup-utmaning

Tillsammans löser vi varandras utmaningar vid runda bord – och hjälper varandra att skala.

30min

Panel: Väx bortom riskkapital – här är dina alternativ

Riskkapital är extremt hajpat i startup-bubblan, men det finns många alternativ till finansiering som betyder att du inte behöver ge bort en del av ditt bolag. Vi djupdyker i dina olika sätt att växa med hjälp av ny finansiering. 

20min

E-handelsproffset: Så gick vi från 36 miljoner i förlust till vinst på ett år

Som ny vd för Kidsbrandstore fick Adeline Sterner i uppdrag att omvandla röda siffror till svarta. Här avslöjar hon steg för steg hur hon gjorde.

20min

☕ Fika och nätverkande

35min

Få järnkoll på dina nyckeltal – nyckeln till att skala (så gör du)

Alla riktigt framgångsrika scaleups har en sak gemensamt: järnkoll på nyckeltal. Men hur ska man tänka kring olika produkter, tillväxttakt och marginal när man växer? Proffset guidar.

20min

Mina fem största ledarskapsmisstag – och vad du kan lära dig av dem

Att leda en snabbväxande scaleup tuff resa och som entreprenör tvingas du utvärdera dig själv som ledare. Stefan Lagerqvist är vd på framgångsrika nyttiga-snacks-företaget Nicks och delar här med sig av sina insikter.

20min

🥂 Mingel, bubbel och fortsatt nätverkande!

Talare på Scaleup day Stockholm

Noel Abdayem
Grundare / The Humble Co

Läs mer

Anna Nordell-Westling
Grundare och marknadschef / Sana Labs

Läs mer

Oscar Höglund
Grundare och VD / Epidemic Sound

Läs mer

Anna Gullstrand
VP People / Mentimeter

Läs mer

Pernilla Westergren
Investerare / Grundare, Funcifur

Läs mer

Stefan Lagerqvist
VD / Nicks

Läs mer

Fredrik Hamilton
Grundare och VD / Budbee

Läs mer

Adeline Sterner
VD, Kidsbrandstore

Läs mer

Ted Persson
Partner / EQT Ventures

Läs mer

Camilla Bergman
Vd på Breakit och moderator

Läs mer

Fritte Fritzson
Moderator, komiker och programledare

Läs mer

Det här får du på Scaleup day:

✅  De viktigaste nycklarna för att ta ditt bolag från startup till scaleup, från de som själva gjort resan. Du får svar på de stora frågorna när du befinner dig i en tillväxtfas. Från strategi och kapitalanskaffning till ledarskap och organisation, marknad och sälj – vi går igenom alla viktiga delar av att bygga ett framgångsrikt bolag.

  👥  Viktigt nätverkande och samtal med några av Sveriges främsta entreprenörer. Du träffar andra som står inför samma utmaningar som du och kan kanske tillsammans komma fram till lösningen som just du behöver.

  🍾  Energi, bubbel, avslutningsmingel – och oändligt med inspiration!

  Tack för en fantastiskt bra dag! Tyckte det var en grym dag! Skulle satt 10:or på ett par av sessionerna om det gick! Panelen med er var magisk.

  — Tidigare deltagare om Scaleup day 2019 i Stockholm

  100% fysiskt nätverkande (äntligen)

  Något vi verkligen saknat under pandemin är ju det fysiska mötet. Aldrig har längtan efter nätverkande och mänsklig kontakt varit så stor som nu! Så glöm Zoom och diverse digitala mötesappar! Restriktionerna är släppta så vi kan nu garantera ett 100% fysiskt event så du verkligen ska få nyttja det viktiga nätverkandet. För något vi vet med säkerhet är att man ensam inte kan skala upp ett helt bolag!

  Det var fantastiskt mycket bra talare och innehåll, jättesvårt att bara välja en favorit!

  — Tidigare deltagare om Scaleup week 2020

  Vill du nå växande företag?

  Breakit ordnar löpande aktiviteter för den växande scaleup-målgruppen. Vill du nå denna målgrupp som partner? Kontakta Breakits Key Account Manager Emelina Seppänenemelina@breakit.se eller 076-199 51 83 så berättar vi mer.

  Kontakta oss:

  Olivia Lindström
  olivia@breakit.se

  Eventchef

  Diana Demin
  diana@breakit.se

  Marknadskoordinator

  Emelina Seppänen
  emelina@breakit.se

  Key Account Manager

  Arrangör:

  Breakit

  Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Vi har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden med 200 000 unika läsare varje vecka.