Från startup till scaleup – så lyckas du!

Scaleup Day är Sveriges vassaste tillväxtevent – skapat av entreprenörer för entreprenörer.

Under en fullmatad heldag ger vi dig kunskaperna, verktygen och insikterna du behöver för att maximera tillväxten i ditt bolag. Sveriges främsta entreprenörer ger handfasta tips och delar med sig av sina egna företagsresor och största misstag. Dessutom Crash Courses som går på djupet i de mest kritiska frågorna du behöver bemästra för att  lyckas med ditt bolagsbygge. 

Även du som ledare behöver utvecklas när bolaget växer. I våra Breakout Sessions möter du andra grundare och scaleup-ledare som står inför liknande utmaningar som du och där ni kan lära av varandra. Dagen bjuder såklart även på nätverkande, mingel och en och annan överraskning!

Scaleup Day går av stapeln i Malmö den 9 nov (på Clarion Hotel & Congress Malmö), Stockholm den 16 nov (på Clarion Hotel Ringvägen Stockholm) och i Göteborg den 24 nov (på Uni3 by Geely Göteborg, Pumpgatan 1 på Lindholmen).

Välkommen - nu kör vi!

Köp biljett!

Kom som en startup, lämna som en scaleup

 I år lägger vi ännu mera fokus på att du som grundare, vd och scaleup-ledare ska få verktygen och insikterna du behöver för att öka tillväxttakten rejält. Utöver programmet på stora scenen kan du delta i olika Crash Courses och Breakout Sessions.

Våra Crash Courses leds av experter inom ett specifikt område. Under en fullmatad timme får du kunskapen och verktygen som krävs för att du ska kunna applicera det i ditt bolag. 

CRASH COURSES

- Rekryteringsprocessen: Från strategi till taktik, så säkrar du topptalanger och kompetensförsörjning

- Organisation: Så bygger du en organisation som klarar av att expandera snabbt

- Work from anywhere och kompetens från utlandet - det här behöver du som arbetsgivare ha koll på!


I våra Breakout sessions träffar du likasinnade entreprenörer och ledare som delar samma utmaningar som dig. Här får ni tillsammans med inbjudna experter möjligheten att under en timme diskutera och gemensamt hitta lösningar på utmaningarna.

BREAKOUT SESSIONS

- Skala upp:
Från ägarlett till ägarstyrt - så undviker du de klassiska fällorna när du skalar upp.

- Likviditet och finansiering: Så säkerställer du att affären kan växa samtidigt som du sover gott om natten. Ägarens plånboksfrågor, utdelning, förmåner och nödvändig administration.

-  Internationell expansion: Hur skalar du internationellt, och får med dig rätt investerare?

Jag lärde mig fantastiskt mycket, och har redan efter ett par dagar efter eventet bestämt att vi ska genomföra en hel del av tipsen man fick med sig.

— Tidigare deltagare om Scaleup day 2021

Program

09:00

Välkomna - nu kör vi Scaleup day 2022!

Dagens moderatorer – Breakits tf. VD Vigor Sörman och stjärnjournalist Julia Lundin hälsar alla välkomna.

Read more
Julia Lundin
reporter, Breakit och moderator
09:10

Hur designar du en ledningsgrupp i världsklass och får seniora personer att trivas på en start-up? - med Andreas Wilhelmsson, grundare och CSO på, Ljusgårda

Foodtech-bolaget Ljusgårda är på en stark tillväxt resa och har inte planer på att sakta ner. Bolaget tog i januari in 170 miljoner till en värdering på 1 miljard. Viktiga pusselbitar för att lyckas på resan är människorna. Andreas Wilhelmsson, grundare och CSO, har säkrat en vass ledningsgrupp och delar med sig om konkreta tips på hur du kan designa din.

Read more
Andreas Wilhelmsson
Chief Strategy Officer, Ljusgårda
09:35

Går det att rekrytera supertalanger utan att betala hög lön? Våra panelexperter ger sina bästa tips på smarta förmåner som både du och dina anställda vinner på.

Lönen är en parameter när du ska lyckas rekrytera nya och behålla supertalanger. En schysst företagskultur är en annan. Men det finns en rad andra vapen att ta till för att vinna talangkriget. Välkommen till ett panelsamtal som är en win-win-win, för bolaget, för dina anställda och för dig. Medverkande är Poyan Karimi, Oddwork, George Mourad, SPP, och Emma Rozada COO & Founder, The Techno Creatives

Read more
Panel SPP
09:55

Från flopp till succé - så använde hon målgruppen för att lyckas ställa om hela affären - med Petra Tungården

Direct-to-consumer bolaget Adoore gör just nu succé med sina klänningar och modekedjor slåss nu för att förstå hemligheten bakom. Men vägen hit har inte varit spikrak, konkursen har lurat runt hörnet. Helt utan riskkapital har Petra Tungården byggt ett bolag runt hennes egna profil och följarskara. Så lyckades hon ställa om hela affären - konkreta (och bevisat) framgångsrika tips för att lyckas sticka ut i ett konkurrensutsatt segment.

Read more
Petra Tungården
grundare och delägare, Adoore
10:15

☕ Kaffe och nätverkande

10:45

Riskkapital vs. Bootstrapping? Vilka möjligheter finns det när du ska ta in kapital och hur ska du tänka?

När vi går mot sämre tider drar investerarna åt svångremmen och det blir tuffare att ta in kapital. Men det finns andra spelare på finansieringsmarknanden som erbjuder lån istället för riskkapital och som hjälper att accelerera tillväxt. Ta del av finansieringsproffsens råd för hur du ska tänka när behovet av ett rejält kapitaltillskott kommer. Panel med Elina Åkerlind, Nordic Node och HB Nordström, Svea Bank och Erik Bladh, VD och Partner på Qalora Capital.

Read more
Panel HB Elina Erik
11:10

Crash Course: Skala upp ditt bolag – här är faserna du kommer att gå igenom och det här ska du tänka på för att ta ditt bolag till nästa nivå - med Vigor Sörman

Det finns några faser alla startups går igenom på vägen till drömmen: att lyckas bli riktigt stora. På bara några år byggde Vigor Sörman upp det digitala mediehuset Splay från ett litet källarbolag till en omsättning på runt en kvarts miljard kronor och 120 anställda. Vigor kommer steg för steg att lära dig vilka faser ni kommer att gå igenom som bolag och vad som krävs av dig som ledare i de olika faserna. Syftet med kursen är att ge dig modeller och handfasta verktyg för att du ska klara av att skala upp ditt bolag framgångsrikt. Hög igenkänningsfaktor och extremt konkreta råd utlovas!

Read more
Vigor Sörman
tf vd, Breakit och moderator

Crash Course: Rekryteringsprocessen - från strategi till taktik

Talangmarknaden förändras ofta och mycket. Det gör därför även vad som är best-practise för en lyckad rekryteringsprocess. Där rekrytering många gånger tidigare enbart var en administrativ process, är det idag snarare ett pärlband av sälj- och marknadsinsatser gentemot kandidater för att lyckas attrahera och rekrytera topptalanger och säkra er kompetensförsörjning. Möt experten Poyan Karimi, medgrundare av Oddwork som ger dig konkreta verktyg att använda i era rekryteringsprocesser anpassad för dagens talangmarknad .

Read more
Poyan Karimi
medgrundare, Oddwork

Crash Course: Planer på att rekrytera kompetens från utlandet, expandera globalt och hoppa på trenden "work from anywhere"? Världen ligger framför dina fötter - och det här behöver du veta och ha koll på som arbetsgivare!

Med blicken mot utlandet ser företag konkurrensfördelar, nya marknader, och möjlighet att rekrytera supertalanger. Men för dig som arbetsgivare finns det många pusselbitar som måste vara på plats för att lyckas. Anna Svedman, expert på SPP Internationell Affär, hjälper dig navigera rätt inom lagar, försäkringar och förmåner. Med världen framför dina fötter, vad bör du göra, vad ska du göra, i vilken ordning, och vilka kostsamma fallgropar ska du undvika?

Read more
Anna Svedman
Head of International Insurance, SPP
12:00

Lunch och nätverkande

Häng med dina kollegor och diskutera era nyvunna lärdomar eller mingla runt och träffa dina gamla och nya bekantskaper.

Read more
13:00

Plejd-grundaren: "Sätt dig själv i skiten och våga ta risker när du bygger bolag” - med Babak Esfahani - med Babak Esfahani

Babak Esfahani, medgrundare och VD för belysningsbolaget Plejd, om hur obekvämt risktagande ligger till grunden för 20 miljoner till 2 miljarder i bolagsvärde på 5 år. Våga sätta dig själv i skiten för att komma vidare med ditt bolagsbygge.

Read more
Babak Esfahani
medgrundare och vd, Plejd
13:30

Ödesdigra misstaget - undvik fällan i de nya LAS reglerna. Experterna guidar dig rätt i arbetsrättsdjungeln - med Björn Widlert

I oktober började de nya LAS-reglerna att gälla. Vad innebär det för dig och hur påverkas ditt bolag? Björn Widlert från Teknikföretagen presenterar alla de senaste uppdateringarna som du måste ha koll på. Så här kan du dra nytta av de nya LAS-reglerna och i den här situationen kan de bli ett allvarligt problem för dig. 

Read more
Björn Widlert
chef medlemsenheten, Teknikföretagen
13:50

Breakout session: Du är en framgångsrik grundare och VD, men är du en bra ägare? Gå från ägarlett till ägarstyrt och undvik de klassiska fällorna när du skalar upp

Agneta Olsson, grundare Chair Management och fd VD Almi Väst, är expert på ledarskap och vd-skap i ägarledda bolag. Här guidar hon dig igenom vad som är viktigt att tänka på när du skalar upp och fällorna att se upp för.

Read more
Agneta Olsson
Grundare, Chair Management

Breakout session: Så sover du gott om natten som entreprenör - här lär du dig allt du behöver om likviditet, finansiering och administration

Hur ska du egentligen tänka kring utdelning, förmåner och ägarens plånboksfrågor?och hur gör man bolagsadministrationen effektivt och korrekt ? Här delar Christian Hoinard tipsen och knepen som du behöver för att lägga en bra grund medan din affär växer.

Read more
Christian Hoinard
Growth Director, Azets

Breakout session: Hur skalar du internationellt, och får med dig rätt investerare?

För att bygga ett stort framgångsrikt företag behöver man inte bara nå ut till en större marknad, du kommer också troligtvis behöva en hel del kapital för att lyckas med det. Hur skalar man upp på nya marknader och hur väljer man rätt kundstrategi? Och hur får man med sig en investerare som kan bidra på den resan? Utmanas i din marknadsstrategi och få med dig konkreta tips hur man går från Norden till världen, och vilka investerare som passar din tillväxtresa bäst tillsammans med Elina Åkerlind, VD och medgrundare av Nordic Node och expert på riskkapital och att skala bolag. 

Read more
Elina Åkerlind
medgrundare och vd, Nordic Node
14:40

☕ Fika och nätverkande

15:10

Diskussio med grannen: Mastermind

Tillsammans löser vi varandras utmaningar – och hjälper varandra att skala.

Read more
15:30

Hur går du från en idé till ett globalt techbolag? Grundarens fyra viktigaste medskick för framgång - med Pierre Lindmark, Winningtemp

Ett av Sveriges hetaste SaaS-bolag Winningtemp har en värdering på 455 miljoner kronor och växer i rekordfart. Grundaren Pierre Lindmark har haft både med-och motgång under resan. Här berättar han öppenhjärtligt om sina viktigaste lärdomar och tips.

Read more
Pierre Lindmark
grundare och vd, Winningtemp
16:00

🥂 Mingel och bubbel!

Stanna och skåla med kollegorna över dina nyvunna erfarenheter och kontakter.

Read more

Talarna på Scaleup day i Göteborg

Babak Esfahani
medgrundare och vd, Plejd

Läs mer

Petra Tungården
grundare och delägare, Adoore

Läs mer

Andreas Wilhelmsson
Chief Strategy Officer, Ljusgårda

Läs mer

Agneta Olsson
Grundare, Chair Management

Läs mer

Pierre Lindmark
grundare och vd, Winningtemp

Läs mer

Poyan Karimi
medgrundare, Oddwork

Läs mer

Elina Åkerlind
medgrundare och vd, Nordic Node

Läs mer

Anna Svedman
Head of International Insurance, SPP

Läs mer

George Mourad
Sales Account Manager, SPP

Läs mer

Erik Bladh
CEO & Partner, Qalora Capital

Läs mer

Emma Rozada
grundare, The Techno Creatives

Läs mer

HB Nordström
försäljningschef, Svea Bank

Läs mer

Christian Hoinard
Growth Director, Azets

Läs mer

Björn Widlert
chef medlemsenheten, Teknikföretagen

Läs mer

Moderatorer:

Vigor Sörman
tf vd, Breakit och moderator

Moderator för Scaleup Day är Vigor Sörman som själv är entreprenör. Han har grundat Splay som under några år gick från 0 till 120 anställda i fyra länder med en omsättning på en kvarts miljard.

Läs mer

Julia Lundin
reporter, Breakit och moderator

Julia Lundin är journalist och medievetare. Hon har länge granskat de nya makthavarna influencers, vilket har resulterat i pris som Årets journalist på Tidskriftsgalan och boken ”Badfluence – makt, miljoner och halvsanningar i sociala medier.

Julia Lundin


Läs mer

Det här får du på Scaleup day:

✅ De viktigaste nycklarna för att ta ditt bolag från startup till scaleup, från entreprenörerna som själva gjort resan. Du får svar på de stora frågorna när du befinner dig i en tillväxtfas. Från strategi och kapitalanskaffning till ledarskap och organisation, marknad och sälj – vi går igenom alla viktiga delar av att bygga ett framgångsrikt bolag.

Insikter i hur du som ledare behöver utvecklas för att kunna driva bolaget vidare in i nästa tillväxtfas.

Crash Courses där du, steg för steg , får lära dig från experter vad som krävs för att du ska lyckas med ditt bolagsbygge. 

Breakout Sessions där du får träffa andra entreprenörer som står inför samma utmaningar som du och där ni tillsammans kan komma fram till lösningen som just du behöver.

  👥 Viktigt nätverkande och samtal med några av Sveriges främsta entreprenörer. No bullshit. Scaleup Day är en unik mötesplats för Sveriges entreprenörer och scaleup-ledare som bygger på öppenhet, gemenskap – och brutal ärlighet. Här delar både talare och deltagare fritt med sig av sina allra bästa framgångar – och allra värsta misstag.

  🍾 Energi, bubbel, avslutningsmingel – och oändligt med inspiration!

  Köp biljett!

  Magisk plats att träffa likasinnade människor på!

  — Tidigare deltagare om Scaleup Day 2021

  Vill du nå växande företag?

  Breakit ordnar löpande aktiviteter för den växande scaleup-målgruppen. Vill du nå denna målgrupp som partner? Kontakta Breakits Key Account Manager Charlotta Renstig på charlotta@breakit.se eller 073-579 80 69 så berättar vi mer.

  Kontakta oss:

  Johanna Friberg
  johanna.friberg@breakit.se

  Eventchef

  Mary Ekstam
  mary@breakit.se

  Digital marknadsförare

  Vigor Sörman
  vigor@breakit.se

  Interim-vd

  Charlotta Renstig
  charlotta@breakit.se

  Ansvarig för partnerskap – kontakta gärna Charlotta!

  Arrangör:

  Breakit

  Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Vi har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden med 200 000 unika läsare varje vecka.