På fredag kör vi! Har du säkrat plats?

Träffa grundare, VD:s och techledare – och få nycklarna för att växa med ditt bolag


Nu på fredag den 10 november kommer Breakits Scaleup-turné till Göteborg! Vi samlar då Göteborgs hetaste Scaleup-bolag för att djupdyka i de viktigaste och mest aktuella frågorna för grundare och bolagsbyggare!

Hur går du egentligen från startup till scaleup? Hur balanserar du tillväxt, lönsamhet och kapitaleffektivitet på smartaste sätt? Vad har de som lyckats gjort rätt – och vilka är de värsta flopparna de önskar att de aldrig gjort?

Med hjälp av landets främsta entreprenörer, ledare och investerare väntar nu en maxad agenda som ger dig strategierna och verktygen du behöver för att växa din affär. På plats får du också träffa likasinnade entreprenörer och ledare som delar samma utmaningar som dig. I år kommer vi att fokusera extra mycket på att skapa ett interaktivt forum för att dela erfarenheter och gemensamt hitta lösningar på utmaningarna.

Utöver arrangerat nätverkande, så kommer det givetvis att finnas gott om tid för viktigt och värdefullt mingel med branschkollegor och våra partners under pauser!

Är det dags att växa med ditt företag? Då är Scaleup Day är den självklara mötesplatsen för dig – säkra plats idag!

ANMÄLAN

På Scaleup Day får du:

🚀 Framgångshistorier, misstag och råd från några av Sveriges mest framstående entreprenörer, som har gått igenom resan från startup till scaleup.

📊 Inspirerande insikter och verktyg för att maximera effektivitet, lönsamhet och tillväxt.

💡Kunskap om ledarskap och organisation - hur du bygger en organisation som klarar av att expandera snabbt och vad som krävs av dig som ledare.

💸 Insikt i olika finansieringsalternativ och hur du kan locka investerare till ditt företag.

🎯 Strategier för varumärkesbyggande - hur du lyckas med din marknadsstrategi och når ut med ditt varumärke.

💬 Möjlighet till värdefullt nätverkande och personliga samtal med branschkollegor.

Agenda

09:00

🥯 Registrering & frukost

Registreringen öppnar. Frukost och kaffe serveras, nätverka med andra deltagare och våra partners innan vi drar igång!

Read more
09:30

Välkommen till Scaleup Day 2023!

Moderator Elina Åkerlind, entreprenör och investerare, hälsar alla välkomna och programmet drar officiellt igång!

Read more
Elina Åkerlind
medgrundare och vd, Nordic Node
09:40

Steg för steg: Så går du från storslagen vision – till verklighet

Kapitalintensivt, tekniskt avancerat och strikta regleringar. Anders Forslund, medgrundare och vd på Heart Aerospace har mött flera utmaningar sedan han startade företaget 2018. Men han har alltid stått fast vid sin vision. På Scaleup Day avslöjar han sina viktigaste tips och strategier för kapitalanskaffning, organisationsskapande och rekrytering. Och vi tar reda på vad som krävs för att Heart Aerospace ska få oss att flyga eldrivet 2028.

Read more
Anders Forslund
medgrundare och vd, Heart Aerospace
10:00

Att skala upp - hur lyckas du med snabb expansion i ett konkurrensutsatt segment?

Foodtech-uppstickaren Peas of Heaven har på kort tid gjort en stark tillväxtresa och har inga planer på att sakta ned. Företaget har lyckats sticka ut i ett konkurrensutsatt segment, både i Sverige och internationellt. Vilka är deras viktigaste lärdomar och tips för att lyckas? och hur undviker man de klassiska fallgroparna? Julia Granung, vice vd och COO, har varit med från start och delar med sig av erfarenheter från resan.

Read more
Julia Granung
vice vd och COO, Peas of Heaven
10:20

Nya regelverk: Så säkrar du att era topp-talanger får arbetstillstånd och vad innebär det nya lönekravet

I jakten på talang går sökandet av rätt kompetens ofta utanför Sveriges gränser. Regelverken för arbetstillstånd har ändrats i snabb takt och från 1 november gäller nya lönekrav. De påverkar de som redan har arbetstillstånd men framförallt dom som ska rekrytera inför 2024. Hur säkrar du att ni får arbetstillstånd för de personer ni vill anställa från utanför EU? Vad innebär det nya lönekravet och hur påverkar det din organisation? Susanna Bestelid från Teknikföretagen guidar i regel-djungeln.

Read more
Susanna Bestelid
regionchef region Väst, Teknikföretagen
10:30

Becoming investment ready – prepare to fundraise with tips and best practices

Maria Lindholm, Head of Partnershipc at Wellstreet, will share essential insights and strategies for fundraising, covering topics such as the importance of a compelling pitch, financial preparedness, valuation strategies, investor relations, and compliance. Gain knowledge from real-world examples, steer clear of common pitfalls, and depart with the expertise and confidence required to secure the funding essential for your venture's success, whether you're a startup founder or an established entrepreneur. 

Read more
Maria Lindholm
Head of Partnerships, Wellstreet
10:50

Accelerera med tillväxtlån - så säkrar du finansieringen

Pressade värderingar och sämre tillgång på riskkapital har gjort att långsiktig lånefinansiering seglat upp som ett attraktivt finansieringsalternativ. Hur funkar tillväxtlån? Vilka är fördelarna? Och hur kan man använda det som ett alternativ eller komplettering till eget kapital eller riskkapital?

Axel Mellbin, Credit Investment Manager på DBT Capital, som är ledande aktör inom tillväxtfinansiering, ger dig svaren. Genom att kombinera datadriven analys genom en egenutvecklad teknikplattform, med klassisk kreditanalys utförda av erfarna team, erbjuder DBT Capital tillväxtlån som hjälper ditt bolag att skala upp.

Read more
Axel Mellbin
Credit Investment Manager, DBT Capital
10:55

Fika & nätverkande

Ta en kaffe, nätverka och mingla med andra entreprenörer och bolagsbyggare.

Read more
11:25

Vem är vem i Göteborgs tech-community? Vi listar de kända och okända nyckelspelarna

Som entreprenör på ett växande bolag är det nödvändigt att bygga nätverk – för att hitta talang, kunder och kapital. Men vilka är egentligen personerna som kan göra rätt introduktioner? Vilka är profilerna som "känner alla" och kan öppna dörrar för dig? Breakits grundare Stefan Lundell har kartlagt det informella nätverket i Tech-Göteborg som ger dig en perfekt guide att börja med. 

Read more
Stefan Lundell
medgrundare och reporter, Breakit
11:35

Kapitalets kraft – därför är hållbara investeringar relevant för dig som företagare

Du har byggt ett bolag, ett starkt team och en innovativ produkt. Du har en vision, en passion och en drivkraft. Du är en av dem som vill förändra världen. Nu är det dags att ta nästa steg – att se till att ditt bolag är redo för framtidens krav på hållbarhet. Med rätt pensionskapital kan du göra världen bättre – och samtidigt få konkurrensfördelar. Oscar Isvén Backlund, chef företagsförsäljning på SPP, berättar hur hållbarhet påverkar avkastning och risk, och varför bolag som är del av lösningen kommer att ha ett övertag i framtiden.

Read more
Oscar Isvén Backlund
chef företagsförsäljning, SPP
11:45

Från idé till börsen - Albert-grundarna har gjort resan (och nu delar dem sina bästa råd)

Edtech-bolaget Albert, grundat av Arta Mandegari och Salman Eskandari, startade med erbjudanden om gratis mattehjälp, särskilt inriktad på barn och ungdomar i Göteborgs förorter. Idag är Albert börsnoterat och har en imponerande tillväxtresa i bagaget. På Scaleup Day delar Arta och Salman med sig av bolagsresan. De ger sina bästa råd kring strategi, försäljning, omställning och slutligen, hur man tar sitt bolag till börsen.

Read more
Salman Eskandari
medgrundare, Albert
Arta Mandegari
medgrundare, Albert
12:20

Vad är det hemliga receptet bakom framgångssagan Lager 157?

Nästan helt under radarn håller Lager 157 på att växa som en nordisk detaljhandelsgigant. Förra året omsatte bolaget nästan 1,9 miljarder och hade en vinst på 320 miljoner kronor. Hur har de uppnått sin ekonomiska framgång? Dessutom helt utan några marknadsföringskostnader? och vilka strategier och beslut har drivit deras tillväxt? Grundaren och vd:n Stefan Palm delar med sig av sina framgångar såväl som misstag under resan.

Read more
Stefan Palm
grundare och vd, Lager 157
12:30

Så bygger du varumärke och bryter igenom bruset med ditt företag

Isabella Palmgren har varit med på Forbes prestigefyllda lista ”30 under 30 – social påverkan" och ligger bakom impact-bolaget Mimbly, som vill få världen att tvätta smartare. Med patenterad teknik återvinner de upp till 70 procent av vattnet i tvättmaskiner samt filtrerar bort mikroplaster. Företaget och Isabella har väckt stort intresse nationellt såväl som internationellt och med flera investerare på kroken och bidrag från EU har Mimbly alla förutsättningar att fortsätta växa.

På Scaleup day delar Isabella sina bästa tips för hur du lyckas bryta igenom bruset och delar med sig av resan att bygga bolag som förstagångsentreprenör.

Read more
Isabella Palmgren
grundare och vd, Mimbly
12:50

Prisutdelning: Årets Scaleup-raket Väst 🏆

Breakit delar ut pris till Årets Scaleup-raket Väst 2023. Därefter firar vi med lunch!

Read more
Elina Åkerlind
medgrundare och vd, Nordic Node
Elin Tornblad
grundare och pr-konsult, Holograf
13:00

🍝 Lunch

Vi avslutar dagen med en god lunch tillsammans. Häng med dina kollegor och nya bekantskaper och diskutera era nyvunna lärdomar.

Read more

Medverkande - uppdateras löpande

Anders Forslund
medgrundare och vd, Heart Aerospace

Maria Lindholm
Head of Partnerships, Wellstreet

Julia Granung
vice vd och COO, Peas of Heaven

Isabella Palmgren
grundare och vd, Mimbly

Axel Mellbin
Credit Investment Manager, DBT Capital

Elina Åkerlind
medgrundare och vd, Nordic Node

Stefan Palm
grundare och vd, Lager 157

Elin Tornblad
grundare och pr-konsult, Holograf

Arta Mandegari
medgrundare, Albert

Salman Eskandari
medgrundare, Albert

Susanna Bestelid
regionchef region Väst, Teknikföretagen

Oscar Isvén Backlund
chef företagsförsäljning, SPP

Stefan Lundell
medgrundare och reporter, Breakit

SCALEUP-LISTAN 2023:
Sveriges hetaste snabbväxande techbolag

Den svenska techscenen växer till en av världens mest spännande, med mängder av bolag som utmanar globala jättar. I samband med Scaleup Day listar Breakit Sveriges hetaste scaleups. Listan ingår för dig som deltagare.

ANMÄLAN

🏆 Är ditt företag Årets Scaleup-raket?

Att bygga bolag är enormt kul – men också krävande. Därför vill vi hylla företagen och personerna som gör resan! Vi avslutar dagen med lunch och korar vinnaren i det prestigefulla priset “Årets Scaleup-raket 2023”!

Läs mer, se kriterierna och nominera ditt bolag här!

OBS! NU ÄR ANMÄLAN STÄNGD. 
Vinnaren koras på Scaleup Day Göteborg den 10 nov.

Bli eventpartner eller utställare

På Scaleup Day når du några av de absolut hetaste och mest snabbväxande företagen just nu. Klart du ska vara med som partner! 

Kontakta Breakits Key Account Manager Charlotta Renstig på charlotta@breakit.se eller 073-579 80 69 så berättar hon mer.

ANMÄLAN

Kontakta Breakit

Niclas Kroon
niclas.kroon@breakit.se

Projektledare & deltagarfrågor

Mary Ekstam
mary@breakit.se

Digital marknadsförare

Johanna Friberg
johanna.friberg@breakit.se

Eventchef

Charlotta Renstig
charlotta@breakit.se

Ansvarig för partnerskap

Arrangör:

Breakit

Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Vi har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden med 250 000 unika läsare varje vecka.