Sista chansen att säkra plats!

Imorgon torsdag den 23 november samlas Stockholms Scaleup-bolag för den sista etappen och finalen på Breakits Scaleup-turné. Tillsammans djupdyker vi i de viktigaste och mest aktuella frågorna för grundare och bolagsbyggare!

🚀 Hur går du egentligen från startup till scaleup?
🚀 Hur balanserar du tillväxt, lönsamhet och kapitaleffektivitet på smartaste sätt?
🚀 Vad har de som lyckats gjort rätt – och vilka är de värsta flopparna de önskar att de aldrig gjort?

Med hjälp av landets främsta entreprenörer, ledare och investerare väntar nu en maxad agenda som ger dig strategierna och verktygen du behöver för att växa din affär. 

På plats får du också träffa likasinnade entreprenörer och ledare som delar samma utmaningar som dig. I år kommer vi att fokusera extra mycket på att skapa ett interaktivt forum för att dela erfarenheter och gemensamt hitta lösningar på utmaningarna

Utöver arrangerat nätverkande, så kommer det givetvis att finnas gott om tid för viktigt och värdefullt mingel med branschkollegor och våra partners under pauser!

Är det dags att växa med ditt företag? Då är Scaleup Day är den självklara mötesplatsen för dig – säkra plats NU!

SCALEUP DAY-BILJETT

Agenda

08:30

🥯 Registrering & frukost

Registreringen öppnar. Frukost och kaffe serveras, nätverka med andra deltagare och våra partners innan vi drar igång!

Read more
09:00

Välkommen till Scaleup Day 2023!

Dagens moderatorer Klara Sernemyr, affärsområdeschef Breakit och Vigor Sörman, investerare och entreprenör, hälsar alla välkomna. Nu kör vi Scaleup Day 2023!

Read more
Klara Sernemyr
affärsområdeschef, Breakit
Vigor Sörman
investerare, entreprenör och medgrundare startup:zero
09:10

Från 0 till product market fit: Den "hemliga koden" för att lyckas med din startup

Entreprenören och investeraren Vigor Sörman har under de senaste åren plöjt böcker, poddar, artiklar och forskningsrapporter i jakten på svaret alla entreprenörer söker: varför lyckas vissa startups när alla andra misslyckas? Han delar med sig av den "hemliga koden" han upptäckt och som många framgångsrika bolag verkar använda. Steg-för-steg berättar han vad du kan göra för att öka chansen att lyckas med din startup.

Read more
Vigor Sörman
investerare, entreprenör och medgrundare startup:zero
09:30

Att skala upp: Faserna du kommer gå igenom som ledare

Rakhyvelssuccén Estrid har gått som en raket sedan bolaget grundades 2019 av Ben Eliass och är idag en av Sveriges hetaste e-handlare. Men att navigera i rollen som grundare och vd kan vara svårt. Vad krävs egentligen av dig som ledare när du skalar upp ditt bolag? Hur undviker du de klassiska fallgroparna? Nu berättar Ben Eliass om sina viktigaste lärdomar – och misstagen han aldrig gör om.

Read more
Ben Eliass
medgrundare och vd, Estrid
09:50

Bli en Scaleup-raket och uppnå snabb tillväxt – med rätt coachning

Jack Melcher-Claësson, erfaren entreprenör och coach som hjälpt 100-tals tillväxtbolag och Anna Bloth Karling, grundare och vd på Zebrain, delar sin expertis och erfarenhet om hur coaching kan vara den avgörande faktorn för att uppnå snabb tillväxt när du bygger bolag. De ger dig konkreta steg och tips på hur du kan realisera din vision och undvika vanliga fallgropar.

Read more
Jack Melcher-Claësson
Head of Accelerate, Epicenter
Anna Bloth Karling
medgrundare och vd, Zebrain
10:00

Att vara grundare när det stormar – de två har gjort det

Vad är nyckeln till att bibehålla effektivitet och fokus som entreprenör i tuffa tider? Vilket ledarskap krävs för ett fungerande och välmående team under omställning? Hannah Widell, medgrundare och vd, Perfect Day Media och Tobias Bengtsdahl, rådgivare/ängelinvesterare (tid. vd och grundare av Memmo) delar lärdomar från såväl med- som motgångar.

Read more
Hannah Widell
vd, Perfect Day Media
Tobias Bengtsdahl
Advisor & Angel Investor, former CEO & Co-Founder Memmo
10:25

Fika & nätverkande

Ta en kaffe, nätverka och mingla med andra entreprenörer och bolagsbyggare :)

Read more
10:55

Kapitalkollen: Så ska du tänka kring finansiering – och så tänker bankerna och investerarna inför 2024

Det ekonomiska klimatet ställer nya krav på företagen och idag väljer många att ställa om affärsmodeller och hitta nya vägar för finansiering. Även ifall investerarna drar åt svångremmen och det är tuffare att ta in kapital är det inte omöjligt. Det finns dessutom andra spelare på finansieringsmarknanden som erbjuder attraktiva lån istället för riskkapital och som hjälper till att accelerera tillväxt.

Ta del av finansieringsproffsens råd för hur du ska tänka när behovet av ett rejält kapitaltillskott kommer. Panel med HB Nordström, Svea BankJessica Mattsson, eEquity och Sara Resvik, Backing Minds.

Read more
HB Nordström
försäljningschef, Svea Bank
Jessica Mattsson
Partner, eEquity
Sara Resvik
Managing Partner, Backing Minds
11:20

Kapitalets kraft – därför är hållbara investeringar relevant för dig som företagare

Du har byggt ett bolag, ett starkt team och en innovativ produkt. Du har en vision, en passion och en drivkraft. Du är en av dem som vill förändra världen. Nu är det dags att ta nästa steg – att se till att ditt bolag är redo för framtidens krav på hållbarhet. Med rätt pensionskapital kan du göra världen bättre – och samtidigt få konkurrensfördelar. Oscar Isvén Backlund, chef företagsförsäljning på SPP, berättar hur hållbarhet påverkar avkastning och risk, och varför bolag som är del av lösningen kommer att ha ett övertag i framtiden.

Read more
Oscar Isvén Backlund
chef företagsförsäljning, SPP
11:30

Becoming investment ready - prepare to fundraise with tips and best practices

Jessica Rameau, investment manager and partner at Wellstreet, has provided mentorship to hundreds of startups och scaleups in both the UK and Nordic ecosystems. She will share essential insights and strategies for fundraising, covering topics such as the importance of a compelling pitch, financial preparedness, valuation strategies, investor relations, and compliance. Gain knowledge from real-world examples, steer clear of common pitfalls, and depart with the expertise and confidence required to secure the funding essential for your venture's success, whether you're a startup founder or an established entrepreneur. (This keynote will be held in english).

Read more
Jessica Rameau
Partner and Fund Manager, Wellstreet
11:50

Accelerera med tillväxtlån - så säkrar du finansieringen

Pressade värderingar och sämre tillgång på riskkapital har gjort att långsiktig lånefinansiering seglat upp som ett attraktivt finansieringsalternativ. Hur funkar tillväxtlån? Vilka är fördelarna? Och hur kan man använda det som ett alternativ eller komplettering till eget kapital eller riskkapital?

Alexis Kopylov
, grundare och vd på DBT Capitalsom är ledande aktör inom tillväxtfinansiering, ger dig svaren. Genom att kombinera datadriven analys genom en egenutvecklad teknikplattform, med klassisk kreditanalys utförda av erfarna team, erbjuder DBT Capital tillväxtlån som hjälper ditt bolag att skala upp.

Read more
Alexis Kopylov
grundare och vd, DBT Capital
12:00

🍝 Lunch

Häng med dina kollegor och nya bekantskaper och diskutera era nyvunna lärdomar.

Read more
13:00

Från noll till en 325 miljoner värdering och lönsamhet på två år - Michaela Fornis gravidapp Baby Journey gör succé

Baby Journey, grundat av influencern Michaela Forni, Timothy Forni och Damon Foroozesh, har gjort en imponerande resa och lyckats med en stark positionering i det svenska babytech-landskapet. Företaget hade varit lönsamma från start och med en användarbas på över 150.000 människor har företaget lyckats dubblera sin omsättning det senaste året. Michaela och Timothy berättar om vikten av personligt varumärke, styrkan i att känna sin målgrupp och hur de ständigt arbetar med att bli bäst på allt de gör.

Read more
Michaela Forni
Co-Founder & Head of Content, Baby Journey
Timothy Forni
Co-Founder & COO, Baby Journey
13:20

Wellibites-grundaren: Så gick jag från enmansföretag till marknadsledande

Resan för vitamingodis-företaget Wellibites och Sara Serrey tog fart på riktigt från start och 2021 stod hon framför tv-kamerorna i Draknästet. Tillväxten har ökat stadigt varje år och gjort företaget till marknadsledande inom sin nisch, med närvaro på åtta olika marknader. Trots framgången har vägen varit kantad av livskriser, delägarbråk och en ständig inlärningsprocess. Vilka har varit de avgörande faktorerna som har tagit företaget dit det är idag?

Read more
Sara Serray
grundare och vd, Wellibites
13:40

💡Snack med granne!

Vi djupdyker i de svåraste utmaningarna som entreprenör och bolagsbyggare.

Read more
13:55

Tillväxt OCH lönsamhet – så lyckas du

Många företag har snabbt fått ställa om i lågkonjunkturen. Några som däremot går imponerande bra med fortsatt stark tillväxt är RevolutionRace. Hur balanserar du tillväxt, lönsamhet och kapitaleffektivitet på smartaste sätt? Och hur kan du ta marknadsandelar även när ekonomin skakar? VD:n Paul Fischbein gästar Scaleup Day och delar sina bästa tips och strategier.

Read more
Paul Fischbein
vd, RevolutionRace
14:15

Nya regelverk: Så säkrar du att era topp-talanger får arbetstillstånd och vad innebär det nya lönekravet

I jakten på talang går sökandet av rätt kompetens ofta utanför Sveriges gränser. Regelverken för arbetstillstånd har ändrats i snabb takt och från 1 november gäller nya lönekrav. De påverkar de som redan har arbetstillstånd men framförallt dom som ska rekrytera inför 2024. Hur säkrar du att ni får arbetstillstånd för de personer ni vill anställa från utanför EU? Vad innebär det nya lönekravet och hur påverkar det din organisation? Björn Widlert från Teknikföretagen guidar i regel-djungeln.

Read more
Björn Widlert
chef medlemsenheten, Teknikföretagen
14:25

Fika & mingel

Till pausen serveras en god fika. Nätverka och mingla med andra entreprenörer och bolagsbyggare :)

Read more
15:00

UNIK KARTLÄGGNING: Spindlarna i nätet på Stockholms techscen – nyckelspelare som öppnar dörrar, syr ihop affärer och känner alla

Som entreprenör på ett växande bolag är det nödvändigt att bygga nätverk – för att hitta talang, kunder och kapital. Men vilka är egentligen personerna som kan göra rätt introduktioner? Vilka är profilerna som "känner alla" och kan öppna dörrar för dig? Reporter från Breakit kartlagt det informella nätverket i Tech-Stockholm som ger dig en perfekt guide att börja med.

Read more
Emil Widhagen
reporter, Breakit
15:10

Sofforna på allas läppar - så blev Sweef ett av Sveriges mest hajpade möbelföretag

Sweef har växt till att bli ett av de starkaste varumärkena inom inredning- och möbler i Sverige. I fjol ökade omsättningen från 145 till 217 miljoner med svarta siffror på sista raden. Bolaget har nyligen gjort sitt första förvärv, plockat in kapital och nu väntar internationell expansion. Grundaren och VD Ludvig Ungewitter kommer till Scaleup Day för att berätta hur han driver bolaget och delar sina viktigaste nycklar för att växa snabbt och lönsamt.

Read more
Ludvig Ungewitter
grundare och vd, Sweef
15:30

Steg för steg: Så bygger du en organisation som klarar av att expandera (och producera!) snabbt

Anton Wass slog igenom med buller och brak när hans bolag Stark Future sålde el-motorcyklar för 80 miljoner kronor under de 24 första timmarna efter lanseringen. Idag är bolaget värderat till 5,4 miljarder kronor och har precis säkrat en investering på 200 miljoner kronor, som möjliggör för företaget att snabba på och skala upp sin produktion. Men hur bygger man en framgångsrik produktionslinje samtidigt som man behåller fokus på tillväxt och expansion?

Read more
Anton Wass
grundare och vd, Stark Future
15:50

Prisutdelning: Årets Scaleup-raket Stockholm 🏆

Breakit delar ut pris till Årets Scaleup-raket Stockholm 2023. Därefter firar vi med bubbel och mingel!

Read more
Emil Widhagen
reporter, Breakit
Vigor Sörman
investerare, entreprenör och medgrundare startup:zero
16:00

🍾 Mingel och bubbel!

Mingla med gamla och nya kontakter, dela insikter från dagen och känn inspirationen flöda.

Read more

Talar-lineup

Hannah Widell
vd, Perfect Day Media

Sara Serray
grundare och vd, Wellibites

Ludvig Ungewitter
grundare och vd, Sweef

Sofforna på allas läppar - så blev Sweef ett av Sveriges mest hajpade möbelföretag

Sweef har växt till att bli ett av de starkaste varumärkena inom inredning- och möbler i Sverige. I fjol ökade omsättningen från 145 till 217 miljoner med svarta siffror på sista raden. Bolaget har nyligen gjort sitt första förvärv, plockat in kapital och nu väntar internationell expansion. Grundaren och VD Ludvig Ungewitter kommer till Scaleup Day för att berätta hur han driver bolaget och delar sina viktigaste nycklar för att växa snabbt och lönsamt.

Jessica Mattsson
Partner, eEquity

Anton Wass
grundare och vd, Stark Future

Steg för steg: Så bygger du en organisation som klarar av att expandera (och producera!) snabbt

Anton Wass slog igenom med buller och brak när hans bolag Stark Future sålde el-motorcyklar för 80 miljoner kronor under de 24 första timmarna efter lanseringen. Idag är bolaget värderat till 5,4 miljarder kronor och i sin senaste runda säkrade de en investering på 70 miljoner euro, som möjliggör för företaget att snabba på och skala upp sin produktion. Men hur bygger man en framgångsrik produktionslinje samtidigt som man behåller fokus på tillväxt och expansion?

Michaela Forni
Co-Founder & Head of Content, Baby Journey

Ben Eliass
medgrundare och vd, Estrid

Att skala upp: Faserna du kommer gå igenom som ledare

Rakhyvelssuccén Estrid har gått som en raket sedan bolaget grundades 2019 av Ben Eliass och är idag en av Sveriges hetaste e-handlare. Men att navigera i rollen som grundare och vd kan vara svårt. Vad krävs egentligen av dig som ledare när du skalar upp ditt bolag? Hur undviker du de klassiska fallgroparna? Nu berättar Ben Eliass om sina viktigaste lärdomar – och misstagen han aldrig gör om.

Timothy Forni
Co-Founder & COO, Baby Journey

Paul Fischbein
vd, RevolutionRace

Tobias Bengtsdahl
Advisor & Angel Investor, former CEO & Co-Founder Memmo

HB Nordström
försäljningschef, Svea Bank

Alexis Kopylov
grundare och vd, DBT Capital

Jessica Rameau
Partner and Fund Manager, Wellstreet

Björn Widlert
chef medlemsenheten, Teknikföretagen

Oscar Isvén Backlund
chef företagsförsäljning, SPP

Anna Bloth Karling
medgrundare och vd, Zebrain

Jack Melcher-Claësson
Head of Accelerate, Epicenter

Sara Resvik
Managing Partner, Backing Minds

Vigor Sörman
investerare, entreprenör och medgrundare startup:zero

Dagens moderator Vigor Sörman grundade Nordens första och största Youtube-nätverk Splay, som han senare sålde till MTG.Idag är han investerare, entreprenör och aktiv i styrelser. Vigor har nyligen lanserat sin nya satsning startup:zero i samarbete med Breakit.

Klara Sernemyr
affärsområdeschef, Breakit

Dagens moderator Klara Sernemyr driver Breakits kursavdelning och webinars, som djupdyker i ämnen, teman och frågeställningar som Sveriges techentreprenörer behöver kunskap inom. 

Emil Widhagen
reporter, Breakit

SCALEUP-LISTAN 2023:
Sveriges hetaste snabbväxande techbolag

Den svenska techscenen växer till en av världens mest spännande, med mängder av bolag som utmanar globala jättar. I samband med Scaleup Day listar Breakit Sveriges  hetaste scaleups. Key findings kommer att presenteras på eventdagen och listan ingår för dig som deltagare.


SCALEUP DAY-BILJETT

På Scaleup Day får du:

🚀 Framgångshistorier, misstag och råd från några av Sveriges mest framstående entreprenörer, som har gått igenom resan från startup till scaleup.

📊 Inspirerande insikter och verktyg för att maximera effektivitet, lönsamhet och tillväxt.

💡Kunskap om ledarskap och organisation - hur du bygger en organisation som klarar av att expandera snabbt och vad som krävs av dig som ledare.

💸 Insikt i olika finansieringsalternativ och hur du kan locka investerare till ditt företag.

🎯 Strategier för varumärkesbyggande - hur du lyckas med din marknadsstrategi och når ut med ditt varumärke.

💬 Möjlighet till värdefullt nätverkande och personliga samtal med branschkollegor.

🏆 Vilka blir Årets Scaleup-raket 2023?

Att bygga bolag är enormt kul – men också krävande. Vi avslutar dagen med att kora vinnaren i det prestigefulla priset “Årets Scaleup-raket 2023”!

Läs mer och se kriterierna här!

OBS! NU ÄR ANMÄLAN STÄNGD.
Vinnaren koras på Scaleup Day Stockholm den 23 nov.

Bli eventpartner eller utställare

På Scaleup Day når du några av de absolut hetaste och mest snabbväxande företagen just nu. Klart du ska vara med som partner! 

Kontakta Breakits Key Account Manager Charlotta Renstig på charlotta@breakit.se eller 073-579 80 69 så berättar hon mer.

SCALEUP DAY-BILJETT

Kontakta Breakit

Niclas Kroon
niclas.kroon@breakit.se

Projektledare & deltagarfrågor

Mary Ekstam
mary@breakit.se

Digital marknadsförare

Johanna Friberg
johanna.friberg@breakit.se

Eventchef

Charlotta Renstig
charlotta@breakit.se

Ansvarig för partnerskap

Arrangör:

Breakit

Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Vi har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden med 250 000 unika läsare varje vecka.