Från det svenska modeundret till det svenska hållbarhetsundret

Det svenska modeundret har växlat upp. Från hög modegrad till knivskarpt hållbarhetsarbete. Utmanare som sätter klimatet först. Modejättar som investerar miljoner. 

Här finns klimatspårade plagg, uthyrning, cirkulärt mode och nya modeller kring second hand. Men här finns även förändrade strategier och uppdaterade affärsplaner.  

Svenskt mode vill ta ansvar för sitt klimatavtryck. Det rör på sig – hos både etablerade aktörer och nya uppstickare. Kombinationen mode och hållbarhet förändrar klädindustrin. Hur ser entreprenörer, kunder och investerare på saken?

Har svensk klädindustri tagit täten – igen?

Vi har bjudit in några centrala personer för en mer hållbar klädindustri som kommer berätta om sina verksamhetsidéer och strategier. 

Vi har Swedish Stockings som revolutionerat hur de tillverkar, marknadsför och säljer ett av de mest klassiska plaggen. Vi får höra Lindex hållbarhetschef Anna-Karin Dahlberg om hur stora modeföretag kan göra mer. Emelie Sellberg från Outdoor Buddies, vinnare av Swedbank rivstart, berättar om hur hon skapat framtidens outdoor-garderob på ett helt nytt sätt. Vi samtalar med Hanna Karlberg på Accenture och Tomas Zimmerman om hur hållbart mode ser ut på sista raden – och vart trenderna pekar. Paulina Modlitba modererar och fångar upp frågor.

Du kommer att få lyssna – och ställa frågor – till:

  • Tomas Zimmerman, Head of Sustainable Finance på Swedbank
  • Anna-Karin Dahlberg, Director of Sustainability på Lindex
  • Emelie Sellberg, Co-founder på Outdoor Buddies
  • Linn Frisinger, Grundare Swedish Stockings
  • Hanna Karlberg, Technology Strategist på Accenture
  • Paulina Modlitba är moderator och alla som deltar kommer att ha möjlighet att ställa frågor till experterna under webinaret. 

Välkommen till Breakit och Swedbanks webinar den 13 september, kl 09.00-10.00. Det är kostnadsfritt! 

Anmäl dig nu

Talare

Linn Frisinger
Grundare, Swedish Stockings

Läs mer

Emelie Sellberg
Co-founder, Outdoor Buddies

Läs mer

Anna-Karin Dahlberg
Director of Sustainability, Lindex

Läs mer

Hanna Karlberg
Technology Strategist, Accenture

Läs mer

Tomas Zimmerman
Head of Sustainable Finance, Swedbank

Läs mer

Paulina Modlitba
Moderator

Läs mer

Datum, tid och info

Datum: 13 september 2022
Tid: kl 09.00-10.00
Plats:
Vi sänder via det digitala verktyget Zoom, du får länk till webinaret via mail. 

Frågor? Kontakta Breakit på event@breakit.se.

Anmäl dig nu

Innehåll:

Introduktion

Moderator Paulina Modlitba hälsar välkommen och introducerar oss till ämnet om det svenska hållbarhetsundret. 

5min

Hållbarhet i modeindustrin och trender

Hanna Karlberg har arbetat med temat cirkulärt mode med bland annat H&M Foundation och Global Change Award, samt som rådgivare till stora modeföretag. Hon har även skrivit flera trendrapporter på temat.

10min

Lindex

Anna-Karin Dahlberg, hållbarhetschef, berättar om Lindex hållbarhetsstrategi och utmaningarna med att arbeta med linjär konsumtion samtidigt som hållbarhetsarbetet växlar upp. 

5min

Outdoor Buddies

Outdoor Buddies hyr ut kläder och utrustning till friluftslivet. Emelie Sellberg, medgrundare, presenterar företaget och deras koncept "framtidens outdoorgarderob".

5min

Swedish Stockings

Swedish Stockings grundades med ambitionen att förändra en hel industri. Strumpbyxor av hög kvalitet, skapade för att hålla längre. Linn Frisinger, grundare, är på plats för att presentera företaget och deras arbete för att förändra klädindustrin.

5min

Panelsamtal – klädindustrins förändringsresa

Panelsamtal med Swedish Stockings, Outdoor Buddies, Lindex och Accenture samt Swedbanks expert Tomas Zimmerman om hur klädindustrin skiftar sitt hållbarhetsarbete, med företagen som har hållbarhet med sig i grunden och är med och förändrar klädindustrin. Vi kommer prata om utmaningar och planer för att växla upp och hur framtiden ser ut. 

20min

Q&A + avslutning

Moderator Paulina Modlitba tar frågor från publiken till panelen och Swedbanks expert. Ställ dina frågor direkt till talarna och reflektera över vad vi pratat om under webinaret. 

10min

Kontakta oss: