Breakit Future of credit är tillbaka – välkommen på Sveriges hetaste (och 100% fysiska!) fintech-event

Den 30 september 2021 smäller det för Breakit Future of credit! Med vaccineringen i full gång välkomnar vi dig till ett 100 % fysiskt event med massor av efterlängtat nätverkande. Boka din biljett nu – platserna är begränsade!

Det kokar i fintech-branschen – och på Breakits event Future of credit samlar vi för tredje året i rad de viktigaste trenderna, vassaste talarna och de mest handfasta råden du kan få. Från Revoluts grundare Nik Storonsky till Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski – i år levererar vi vårt vassaste program hittills.

Dessutom släpper vi Breakits stora fintech-kartläggning som avslöjar hur det gått för de hetaste bolagen inom fintech – exklusivt för dig som deltar på Future of credit (du får hela listan på köpet). Läs mer här!

Några av årets teman är:

  • Realtime banking – så kan vi dra nytta av möjligheten att hämta och analysera färsk data i realtid
  • Open finance – efter open banking är nu nästa stora lagpaket på gång inom EU. Vilka möjligheter innebär det?
  • B2B payments – så kan betalningar för företag bli lika smidiga som inom B2C
  • Hållbara lån – hur kan banker, skuldinvesterare och låntagare agera för att driva på en snabbare omställning?
  • Fintech-branschens hetaste bolag i Breakits kartläggning – vad kan vi lära oss av dem?
  • ... och självklart massor av lärdomar från fintech-ledare, misstag och handfasta råd.

100 % fysiskt nätverkande

Utöver en halvdag av inspirerande presentationer och heta debatter bjuder vi in till ett corona-säkert nätverkande vid runda bord, där du får chansen att knyta värdefulla kontakter.

Varmt välkommen att boka biljett för dig och ditt team – platserna är begränsade!

Talare på Future of credit 2021

Nik Storonsky
Grundare och VD, Revolut

Lena Hackelöer
Grundare och VD, Brite

Yosef Mohamed
Grundare och VD, TransferGalaxy

Sara Johansson
Medgrundare och Chief Growth Officer, Briqpay

Sebastian Siemiatkowski
Grundare och VD, Klarna

Adam Wamai Egesa
Head Architect och medgrundare, Normative

Anna Cumzelius
Partner, Harvest Advokatbyrå

Mats Persson Bergius
General Manager, Lunar

Johanna Ekström
Reporter, Breakit och skapare av Fintech-listan 2021

Christoffer Cederschiöld
Vice vd, Kreditz

Per Nordkvist
Finansinspektionen

Aurore Belfrage
Moderator

Lorenzo Nilson
COO, Kreditz / Moderator

Program

Registrering och nätverkande

Registreringen öppnar. Passa på att ta en kaffe och nätverka med andra deltagare innan vi drar igång!

30min

Intro: Välkommen till Breakit Fintech – Future of credit 2021

Moderatorn hälsar alla välkomna och programmet för Future of credit 2021 drar officiellt igång!

5min

The end of banking days – the future is realtime finance

Fintech-veteranen Lena Hackelöer (grundare och vd på Brite) ger sin bild av hur finansbranschen är på väg att stöpas om mot att allt sker i realtid, i stället för att företag och konsumenter behöver vänta flera dagar på att till exempel flytta ett lån eller få ut försäkringspengar.

>> This presentation is in English

20min

Check-in runt borden


10min

Framtidens krediter 2.0: Så stöper förändrat kundbeteende om finansbranschen

Kundernas nya beteenden och en ständigt minskande betalningsvilja förändrar bankmarknaden i grunden. Hur ska branschen möta kundens nya förväntningar? Mats Persson Bergius, General Manager på Lunar, delar med sig av sina tankar på förändringarna och avslöjar vad vi kan lära oss av andra framgångsrika (svenska) techbolag för att framtidssäkra våra verksamheter.

15min

Panel: Innovation, bra regleringar och skydd för konsumenter – hur fixar vi allt på samma gång?

Det finansiella landskapet stöps om i hög hastighet av nya innovativa lösningar, med förhoppningen att konsumenterna ska få bättre tjänster. Samtidigt fortsätter skuldsättningen att öka i samhället, och vårt allt större beroende av digitala tjänster medför nya säkerhetsrisker. Hur ska finansbranschen regleras för att fixa både rätt skydd för konsumenter och innovativa nya produkter?

Panel med Sebastian Siemiatkowski, grundare och vd på Klarna, Anna Cumzelius, partner på Harvest Advokatbyrå och Per Nordkvist på FI

25min

Den svåra konsten att förvandla bokföring till klimatdata

Kommer alla som lånar ut pengar till företag i framtiden behöva redovisa hur hållbara lånen är? Hur ska det i så fall gå till? Techbolaget Normatives Head Architect och medgrundare (samt tidigare CTO och styrelseordförande) Adam Wamai Egesa berättar om utmaningarna med att omvandla finansiella data till klimatdata.

15min

Paus och nätverkade

Samla lite ny energi under vår kaffepaus och mingla med andra deltagare!

30min

Vad vi lärt oss av att bygga finansiella tjänster – för människor som inte har en bank

Transfer Galaxy växer extremt snabbt med sin tjänst som låter privatpersoner skicka pengar till släktingar utomlands på ett enkelt sätt. Men hur är det möjligt att bygga en snabbare väg som rundar det traditionella upplägget för överföringar till andra länder? Bolagets vd och grundare Yosef Mohamed delar med sig av sina lärdomar kring att bygga finansiella tjänster för människor som delvis finns utanför det finansiella systemet.

15min

Kreditscoring i realtid via PSD2

Christoffer Cederschiöld, vice VD på Kreditz, berättar hur bolaget kategoriserar PSD2 data och på så sätt låter sina kunder göra en mer rättvis kreditbedömning. Effekten blir bland annat mindre överskuldsättning.

20min

Vinnarna, förlorarna och Fintech-raketerna – vad kan vi lära oss av Breakits stora fintech-lista 2021?

I en helt unik lista (med rykande färska siffror) kartlägger vi de 50 hetaste fintech-bolagen i Sverige just nu. Här går vi på djupet kring siffrorna, presenterar våra mest intressanta findings och intervjuar de hetaste företagen från listan.

15min

Snack kring borden


15min

B2B-betalningar ligger efter – så fixar vi dem

Pandemin har tvingat alla företag att säljer mer digitalt – även B2B-företag som aldrig tidigare provat. Men jämfört med B2C-marknaden, där det kryllar av betalbolag, har ganska få fintech-företag försökt lösa problemen när bolag ska ta betalt av varandra. Startup-bolaget Briqpays medgrundare Sara Johansson berättar hur bolaget vill lösa kundernas problem.

15min

What we've learned from building a global financial super app

Revolut har på bara några år blivit det kanske mest kända nya bankvarumärket i Europa. Men samtidigt sitter de traditionella bankerna fortfarande på de största kundbaserna – och det krävs mycket tid och kapital att bygga en neobank. Vad har Nik Storonsky, grundaren bakom Europas hetaste bankutmanare lärt sig på resan? Och hur tror han att framtidens bank kommer att se ut?

This session is in English

30min

Slut


Fintech-listan 2021

Nyhet! I år lägger vi på Breakit stort fokus på att kartlägga den svenska fintech-industrin. Nu får du som deltar på Future of credit ta del av en helt unik lista (med rykande färska siffror) där vi kartlägger de 50 hetaste fintech-bolagen i Sverige just nu. Läs mer här!

För endast 2 400 kr ex moms (eller 2 000 kr vid köp av minst 3 biljetter) får du allt detta:

  • Inträde till Breakit Fintech – Future of credit 2021 på Clarion Sign i Stockholm
  • Breakits stora fintech-lista 2021 (exklusiv för Future of credit-deltagare) – direkt till din mejlkorg!
  • Mingel och nätverkande med den svenska fintech-branschen
  • Material och presentationer från föreläsningarna på eventet för att kunna ta del av i efterhand
BOKA SISTA CHANSEN

Det här får du på Future of credit

💡 Inspiration, affärsnytta och handfasta tips inom flera ämnen att ta med dig direkt för att applicera på din egen verksamhet.

🤝 Viktigt nätverkande med branschkollegor – kanske är det just här du träffar en framtida affärspartner?

👥 Ett forum att diskutera både utmaningar och möjligheter med folk som tampas med samma sorts utmaningar som du i en av de mest aktuella branscherna just nu.

🔔 Branschkoll – du får höra om de senaste trenderna inom allt från Open finance och nya blockchain-tekniken non-fungible tokens (NFTs) till större sammanhang som hållbara lån och vilken roll olika fintech-aktörer behöver ta för en mer hållbar bransch.

BOKA SISTA CHANSEN

Vem är eventet för?

Breakit Fintech – Future of credit är för dig som jobbar med produkt- och affärsutveckling inom finans, fintech och transaktioner. Dagen passar även dig som är investerare eller bara är intresserad av fintech-branschen och vill hålla dig uppdaterad om den senaste utvecklingen på marknaden.

Praktisk information

Tid och plats

Eventet pågår mellan kl. 13.00-17.00 den 30 september 2021. Registrering och nätverkande från kl. 12.30. Vi håller till på Clarion Sign på Östra Järnvägsgatan 35 i Stockholm (Norra Bantorget).

BOKA SISTA CHANSEN

Vill du nå växande företag inom fintech? Var med som utställare!

På Future of credit 2021 når du både grundare av startups, affärsutvecklare och andra beslutsfattare på större bolag inom fintech. Häng med som partner!

Intresserad? Kontakta Breakits Key Account Manager Emelina Seppänenemelina@breakit.se eller 076-199 51 83 så berättar vi mer.

Missa aldrig något – få de senaste nyheterna gällande Future of credit

Kontakta oss:

Olivia Lindström
olivia@breakit.se

Eventchef

Emelina Seppänen
emelina@breakit.se

Ansvarig för partnerskap och utställare

Diana Demin
diana@breakit.se

Marknadskoordinator

Arrangör:

Breakit

Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Vi har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden med 200 000 unika läsare varje vecka. Fintech är ett av de ämnen vi rapporterar allra mest om, både vad gäller nya affärsidéer och nya investeringar.