Från startup till scaleup – vi ger dig nycklarna för att lyckas!

Sveriges vassaste tillväxtevent Scaleup day är tillbaka för en heldag i Göteborg

Det är lättare än någonsin att starta bolag i Sverige idag. Men hur kul man än har och hur driven man än är så är det inte helt smärtfritt när man ska skala upp bolaget. Hur går man egentligen från startup till scaleup? Vad har de som lyckats gjort rätt – och vilka är de värsta flopparna de önskar att de aldrig gjort? Och vad kommer krävas av dig som ledare?

I år känns dessa frågor viktigare än någonsin. Därför tar vi på Breakit ett fortsatt rejält grepp med dessa frågor med hjälp av vårt succéevent Scaleup day.

Träffa och lär av andra – 100% fysiskt nätverkande

Yes – restriktionerna är lyfta så nu kan vi äntligen ses i Göteborg igen med massor av viktigt nätverkande. Det kommer att bli en fartfylld och extremt matnyttig dag med fokus på hur du växer med ditt företag. Du går in genom dörren på morgonen som en startup och ut efter dagen som, okej kanske inte en scaleup, men med ett gäng viktiga insikter som tagit dig lite närmare målet att bli en.

Vi har valt ut ett gäng startup-grundare som vi tycker har bevisat sig som scaleups och som dessutom är modiga nog att bjuda på sina misstag. Dessa kommer du att få lära av. 

Dessutom spelar du som deltagare en viktig roll i att forma dagen. Vi kör runda bordet-diskussioner och har gott om tid till reflektion och samtal, där du som deltagare får hjälp och hjälper andra.

Självklart blir det också härlig energi, avslutningsmingel med bubbel och efterlängtat nätverkande. Nu kör vi!

Program

📝 Registrering och nätverkande

30min

👋 Programmet kickar igång!

Nu kör vi Göteborg! Intro med dagens moderatorer Camilla Bergman och Fritte Fritzson.

5min

🤫 Hemlig talare – avslöjas snart

25min

🗣️ Runda bordet-diskussion: Kultur och organisation

Träffa dina bordskompisar och hoppa rakt in i en diskussion om hur ni kan bygga kultur och organisation i ditt växande bolag.

20min

Panel: Människorna är allt – så lockar du de vassaste talangerna

Experterna ger sina vassaste tips (och misstagen du inte ska göra) för att locka talanger utan att behöva betala de högsta lönerna.

20min

Plejd-grundaren: "Så gick vi från 5 till 200 miljoner kronor på fyra år – mina lärdomar och misstag"

Babak Esfahani, grundare och vd för belysningsbolaget Plejd, delar med sig av misstagen som höll på att ha sönder hela värdekedjan, och varför du ska ha noll kronor i marknadsföring.

20min

☕ Kaffe och nätverkande

35min

Att skala utomlands – hajpade SaaS-bolaget om hur de byggt ett globalt techbolag

E-signeringsföretaget Scrive har vuxit till nästan 100 miljoner kronor i omsättning i Sverige och finns i en rad länder. Här avslöjar de sin strategi för att växa utomlands.

20min

E-handelsentreprenören som släppte taget för tidigt – och kom tillbaka som vd

Hur vet man när det är läge att ta in en extern vd? Gents-grundaren Jenny Rydhström fick lära sig den hårda vägen när det inte är dags. Efter två vd:s är hon själv tillbaka på vd-posten – och berättar här vad hon önskat att hon hade vetat för några år sedan.

20min

🍝 Lunch och nätverkande

60min

Optimera, optimera, optimera – så blev hajpade last mile-bolaget Gordon en succé

Ali Ghoce, grundare av last mile-bolaget Gordon Delivery, berättar om sin bolagsstrategi som handlar om ständig optimering med hjälp av AI – och hur du kan inspireras till samma sak.

20min

🗣️ Runda bordet-diskussion: Din scaleup-utmaning

Tillsammans löser vi varandras utmaningar vid runda bord – och hjälper varandra att skala.

30min

Är det dags att skala bort dig själv? Så lyckas du med extern vd

Agneta Olsson, vd för Almi Väst och författare till boken Extern vd – så lyckas du ger sina viktigaste lärdomar till grundare som vill hitta sin ersättare.

25min

Godisentreprenörens sura läxa (och fallgroparna hon önskar att hon känt till) med finansieringen

Hur hanterar man delägare som inte håller vad de lovat, magsår och dyra advokatkostnader – samtidigt som bolaget växer med 400 procent? Sara Serray, grundare av sockerfria godisföretaget Wellibites, bjussar på sina viktigaste lärdomar och misstag.

20min

☕ Fika och nätverkande

40min

Få järnkoll på dina nyckeltal – nyckeln till att skala (så gör du)

Alla riktigt framgångsrika scaleups har en sak gemensamt: järnkoll på siffrorna. Men dagens techbolag behöver uppdatera hur man använder sin ekonomifunktion och mäter framgång. Här visar proffset hur du gör.

20min

Från cancerforskning till superbugs – att bygga en affärsidé som räddar världen

1928 Diagnostics har ett mål: att befria jordens befolkning från antibiotikaresistens. Men hur får man resten av världen att nappa på ens livsprojekt? Massor av tålamod och att aldrig ta ett nej för ett nej är några av nycklarna enligt vd:n och medgrundaren Kristina Lagerstedt. Nu berättar hon om lärdomarna och fallgroparna under expansionsresan.

20min

Från konkurshot till miljardsuccé – två gånger i rad. Så vänder du på botten

Serieentreprenören Torsten Jansson har varit med om tre djupa finanskriser med sina bolag. På Scaleup day berättar han om verktygen som vänder motgång till medgång, hur han tacklar arga aktieägare och hur han behåller självkänslan när allt pekar käpprätt utför.

20min

🥂 Mingel, bubbel och fortsatt nätverkande!

Talare på Scaleup day Göteborg

Pierre Lindmark
Grundare och VD, Winningtemp

Läs mer

Sara Serray
Grundare & VD, Wellibites

Läs mer

Sara Wallin
VD, Chalmers Ventures

Läs mer

Babak Esfahani
Grundare och VD, Plejd

Läs mer

Jenny Rydhström
VD och grundare, Gents

Läs mer

Kristina Lagerstedt
Grundare och VD, 1928 Diagnostics

Läs mer

Ali Ghoce
VD och grundare, Gordon Delivery

Läs mer

Torsten Jansson
Grundare, New Wave Group

Läs mer

Agneta Olsson
VD, Almi Företagspartner Väst

Läs mer

Gusten Danielsson
Medgrundare och CFO, Cellink

Läs mer

Camilla Bergman
VD på Breakit och moderator

Läs mer

Fritte Fritzson
Moderator, komiker och programledare

Läs mer

Det här får du på Scaleup day:

✅  De viktigaste nycklarna för att ta ditt bolag från startup till scaleup, från de som själva gjort resan. Du får svar på de stora frågorna när du befinner dig i en tillväxtfas. Från strategi och kapitalanskaffning till ledarskap och organisation, marknad och sälj – vi går igenom alla viktiga delar av att bygga ett framgångsrikt bolag.

  👥  Viktigt nätverkande och samtal med några av Sveriges främsta entreprenörer. Du träffar andra som står inför samma utmaningar som du och kan kanske tillsammans komma fram till lösningen som just du behöver.

  🍾  Energi, bubbel, avslutningsmingel – och oändligt med inspiration!

  Ett väldigt väl komponerat program med intressanta talare och bra tempo. Bra mingel med många gamla och nya kontakter på plats. Definitivt över förväntan och mer än bra!

  — Tidigare deltagare om Scaleup day 2019 i Göteborg

  100% fysiskt nätverkande (äntligen)

  Något vi verkligen saknat under pandemin är ju det fysiska mötet. Aldrig har längtan efter nätverkande och mänsklig kontakt varit så stor som nu! Så glöm Zoom och diverse digitala mötesappar! Restriktionerna är släppta så vi kan nu garantera ett 100% fysiskt event så du verkligen ska få nyttja det viktiga nätverkandet. För något vi vet med säkerhet är att man ensam inte kan skala upp ett helt bolag!

  Vi fick många bra konkreta tips som vi kan ta med oss in i verksamhet direkt, mycket uppskattat.

  — Tidigare deltagare om Scaleup day 2019 i Göteborg

  Vill du nå växande företag?

  Breakit ordnar löpande aktiviteter för den växande scaleup-målgruppen.

  Intresserad av att nå denna målgrupp som partner? Kontakta Breakits Key Account Manager Emelina Seppänenemelina@breakit.se eller 076-199 51 83 så berättar vi mer.

  Kontakta oss:

  Olivia Lindström
  olivia@breakit.se

  Praktisk projektledare

  Diana Demin
  diana@breakit.se

  Marknadskoordinator

  Emelina Seppänen
  emelina@breakit.se

  Key Account Manager

  Arrangör:

  Breakit

  Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Vi har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden med 200 000 unika läsare varje vecka.