Från startup till scaleup – vi ger dig nycklarna för att lyckas!

Sveriges vassaste tillväxtevent Scaleup day är tillbaka för en heldag i Göteborg

Tack vare digitaliseringens framfart har det aldrig varit lättare att starta nya bolag än idag. Sverige har länge setts som ett mecka för startups och många stora techbolag som haft stor framgång globalt har haft sitt startskott i Sverige. Det var också anledningen till att vi på Breakit startade eventet Scaleup day för fyra år sedan.

För även om det är lätt att starta bolag så betyder det inte att det är helt smärtfritt när man ska skala upp. Hur går man egentligen från startup till scaleup? Och vad krävs av dig som entreprenör eller företagsledare?

I år känns dessa frågor viktigare än någonsin. Många ledare har under 2020 stått inför helt nya utmaningar. För vissa techbolag har affärerna rasslat in i rekordfart och det har varit svårt att växla upp tillräckligt snabbt – och för många andra har det inneburit en tuff kamp om att överleva på marknaden.

Och här har vi glada nyheter! I höst är vår Scaleup day-turné tillbaka – med start i Göteborg (och vidare stopp i Malmö och Stockholm). Vi räknar stenhårt med att vaccinet rullats ut ordentligt till hösten och längtar så mycket efter att ses på riktigt – vilket vi vet att många andra också gör. Det kommer bli en fartfylld och extremt matnyttig heldag där du får lyssna på några av Sveriges främsta entreprenörer och ledare och ta del av deras absolut viktigaste insikter.

Det är också ett tillfälle då du som grundare, vd och ledare ska få tid att lyfta blicken, träffa andra i samma situation och framförallt: få nycklarna att ta ditt bolag från startup till scaleup.

Dessutom spelar du som deltagare en viktig roll i att forma dagen. Vi kör runda bordet-diskussioner och har gott om tid till reflektion och samtal, där du som deltagare får hjälp och hjälper andra.

Självklart blir det också härlig energi, avslutningsmingel med bubbel och viktigt nätverkande – något som vi verkligen saknat under det gångna året.

Målet? Att du går in genom dörren på morgonen som en startup och ut efteråt med ett gäng viktiga nycklar att använda på resan mot att bli en scaleup. 

Säkra din plats idag – nu kör vi!

Till vem riktar sig Scaleup day?

Scaleup Day är perfekt för dig som är en grundare, entreprenör, vd, ledare – eller om du tror att det här är en nyttig dag som utvecklar ditt arbete. Kanske vill du till och med ta med dig hela ledningsgruppen eller styrelsen? Då finns såklart team-rabatter.

Det här får du på Scaleup day:

✅  De viktigaste nycklarna för att ta ditt bolag från startup till scaleup, från de som själva gjort resan. Du får svar på de stora frågorna när du befinner dig i en tillväxtfas. Från strategi och kapitalanskaffning till ledarskap och organisation, marknad och sälj – vi går igenom alla viktiga delar av att bygga ett framgångsrikt bolag.

  👥  Viktigt nätverkande och samtal med några av Sveriges främsta entreprenörer. Du träffar andra som står inför samma utmaningar som du och kan kanske tillsammans komma fram till lösningen som just du behöver.

  🍾  Energi, bubbel, avslutningsmingel – och oändligt med inspiration!

  Ett väldigt väl komponerat program med intressanta talare och bra tempo. Bra mingel med många gamla och nya kontakter på plats. Definitivt över förväntan och mer än bra!

  — Tidigare deltagare om Scaleup day 2019 i Göteborg

  Dagen bygger på fyra block:

  🚀  Rekrytering/ledarskap – hur kan man tänka kring rekrytering, vilken kompetens är viktig och vilken typ av företagskultur är egentligen mest framgångsrik?

  📢  Marknad/sälj – vad bör man tänka på i sin marknadsföring kring budskap, kanaler och budget, vilka USP:ar sticker ut och – helt enkelt – hur får man in nya kunder?

  💰  Finansiering – vilka strategier kan man ha kring kapitalanskaffning och varför, hur får man investerare på kroken, och var bör man lägga slantarna?

  🌎  Utlandsexpansion – vilken typ av förarbete krävs för att kunna expandera utomlands, och hur gör man för att nå framgång när det väl är dags för expansion?

  Program och talare kommer inom kort

  Så länge kan du boka en Blind Bird-biljett till ett rabatterat pangpris!

  Blind bird – boka tidigt och få rabatt

  Startups, scaleups och andra tillväxtbolag betalar just nu blind bird-pris på 1 900 kr ex moms för en biljett.


  Vi fick många bra konkreta tips som vi kan ta med oss in i verksamhet direkt, mycket uppskattat.

  — Tidigare deltagare om Scaleup day 2019 i Göteborg

  Otroligt bra tempo och längd på inslag över dagen. Inte en enda trög stund!

  — Tidigare deltagare om Scaleup day 2019 i Göteborg

  Vill du nå växande företag?

  Breakit ordnar löpande aktiviteter för den växande scaleup-målgruppen. Vill du nå denna målgrupp som partner? Kontakta Muntaga Sowe, Sales Manager på Breakit, på muntaga@breakit.se eller 070-793 81 00 så pratar vi mer!

  Kontakta oss:

  Olivia Lindström
  olivia@breakit.se

  Praktisk projektledare

  Diana Demin
  diana@breakit.se

  Marknadskoordinator

  Muntaga Sowe
  muntaga@breakit.se

  Sales Manager

  Arrangör:

  Breakit

  Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Vi har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden med 200 000 unika läsare varje vecka.