DAGS FÖR 2022 ÅRS UPPLAGA AV SCALEUP DAY – LÄS MER OCH SÄKRA DIN PLATS HÄR!

Träffa andra grundare, VD:s och techledare – och få nycklarna för att växa med ditt bolag

Sveriges vassaste tillväxtevent Scaleup day är tillbaka för en heldag i Malmö

Det är lättare än någonsin att starta bolag i Sverige idag. Men hur kul man än har och hur driven man än är så är det inte helt smärtfritt när man ska skala upp bolaget. Hur går man egentligen från startup till scaleup? Vad har de som lyckats gjort rätt – och vilka är de värsta flopparna de önskar att de aldrig gjort? Och vad kommer krävas av dig som ledare?

I år känns dessa frågor viktigare än någonsin. Därför tar vi på Breakit ett fortsatt rejält grepp med dessa frågor med hjälp av vårt succéevent Scaleup day.

Träffa och lär av andra – 100% fysiskt nätverkande

Yes – restriktionerna är lyfta så nu kan vi äntligen ses i Malmö igen med massor av viktigt nätverkande. Det kommer att bli en fartfylld och extremt matnyttig dag med fokus på hur du växer med ditt företag. Du går in genom dörren på morgonen som en startup och ut efter dagen som, okej kanske inte en scaleup, men med ett gäng viktiga insikter som tagit dig lite närmare målet att bli en.

Vi har valt ut ett gäng startup-grundare som vi tycker har bevisat sig som scaleups och som dessutom är modiga nog att bjuda på sina misstag. Dessa kommer du att få lära av. 

Dessutom spelar du som deltagare en viktig roll i att forma dagen. Vi kör runda bordet-diskussioner och har gott om tid till reflektion och samtal, där du som deltagare får hjälp och hjälper andra.

Självklart blir det också härlig energi, avslutningsmingel med bubbel och efterlängtat nätverkande. Nu kör vi!

Program

08:30

📝 Registrering och nätverkande

09:00

👋 Programmet kickar igång!

Nu kör vi Malmö! Intro med dagens moderatorer Camilla Bergman och Fritte Fritzson.

Read more
Camilla Bergman
VD på Breakit och moderator
09:05

Joint Academy-grundaren om hur de tänker kring pre- och post product market fit för att skala upp bolaget

På sju år har Jakob Dahlberg byggt ett bolag som hjälper 50 000 artrospatienter på fem marknader. Förra året ökade Joint Academys omsättning med 400 procent. Här avslöjar han sin strategi.

Read more
Jakob Dahlberg
VD, Joint Academy
09:40

Panel: Människorna är allt – så lockar du de vassaste talangerna

Experterna ger sina vassaste tips (och misstagen du inte ska göra) för att locka talanger utan att behöva betala de högsta lönerna. Lyssna till Christopher Gyllström på SPP, Heidi Lindvall på Pale Blue Dot och Mattias Carlsson på GetAccept.  

Read more
Heidi Lindvall
General Partner, Pale Blue Dot
09:55

🗣️ Runda bordet-diskussion

10:05

Att lyckas i USA som marknad – och varför Toca Boca floppade i Japan och Tyskland

Vad krävs för att etablera sig och växa på världens största marknad? Björn Jeffery tog personligen Toca Boca till USA och lärde sig under sina åtta år i San Fransisco allt om hur man bygger en vinnande organisation, rekryterar talanger från Silicon Valley och samtidigt bygger en kultur som funkar hela vägen hem till medarbetarna i Sverige. På Scaleup day berättar han även om misslyckandena med att etablera app-succén i Japan och Tyskland.

Read more
Björn Jeffery
Entreprenör och rådgivare / Grundare, Toca Boca
10:30

☕ Kaffe och nätverkande

11:05

Salladsentreprenören om att våga släppa kontrollen – och vd:n som hjälpte honom

Holy Greens-duon David Egonson (grundare) och Tone Wicklund-Hansen (vd) avslöjar hur de jobbar ihop som grundare och vd – och delar med sig av både råd och misstag. 

Read more
Tone Wicklund Hansen
VD, Holy Greens
11:25

Ta in en extern VD - när är det dags och hur lyckas man? Gents-grundaren lärde sig den hårda vägen

Hur vet man när det är läge att ta in en extern vd? Gents-grundaren Jenny Rydhström fick lära sig den hårda vägen när det inte är dags. Efter två vd:s är hon själv tillbaka på vd-posten – och berättar här vad hon önskat att hon hade vetat för några år sedan.

Read more
Jenny Rydhström
Grundare, Gents
11:45

🍝 Lunch och nätverkande

12:45

Från 36 till 500 miljoner i omsättning på två år – Ali Ghoce om att satsa allt på det svåraste segmentet

Leveranser av mat och läkemedel kräver rätt temperatur, noll tolerans mot förseningar och en obruten kylkedja. Men om man lyckas med det komplexa, blir allt annat lätt. Så tänkte Ali Ghoce när han grundade Gordon Delivery. Nu berättar han om bolagsstrategin där optimerade rutter med hjälp av AI är precis lika avgörande som den mänskliga faktorn och det personliga ”Gordon”-bemötandet.

Read more
Ali Ghoce
VD och grundare, Gordon Delivery
13:05

🗣️ Runda bordet-diskussion

13:40

Panel: Hållbar tillväxt för snabbväxande bolag – utopi eller hygienfaktor?

Många pratar om hållbar tillväxt och grön finansiering. Samtidigt har grundare och tech-vds fullt upp med att driva bolag och hållbarhetsfrågan kommer kanske inte högst på agendan. Så är hållbar tillväxt möjlig för alla? Hur rustar du dig – och framtidssäkrar ditt bolag? Panel med Marie Krüeger, VD Almi Skåne och Vanja Samuelsson, Qoitech. 

Read more
Marie Krüeger
VD, Almi Skåne
14:00

Brutalt ärligt – tillväxt-vd:n om varför hon tog total transparens till extremnivå

Carolina Faxe grundade TicTac Interactive med målet att bygga ett bolag värt 100 miljoner. När ledningsgruppen inte levererade som team sparkade hon dem allihop på ett bräde. Nu berättar hon om den drastiska vändpunkten som bolaget behövde, där ledningsgruppen tvingades bli brutalt ärliga och precis allt i bolaget gjordes tillgängligt för alla.

Read more
Carolina Faxe
Grundare och VD, TicTac Interactive
14:20

☕ Fika och nätverkande

15:05

AI & BI istället för ekonomiavdelning

Att hålla på med ekonomi och administration är inget entreprenörer har tid och lust med. Lägg ut arbetet på någon annan, men se till att utnyttja ny teknik och ekonomisk data för att både ligga steget före konkurrenterna och få en hållbar tillväxt. Lyssa till Jens Nordmark, Azets.

Read more
Jens Nordmark
CDO, Azets
15:25

E-handelsproffset: Så gick vi från 36 miljoner i förlust till vinst på ett år

Som ny vd för Kidsbrandstore fick Adeline Sterner i uppdrag att omvandla röda siffror till svarta. Här avslöjar hon steg för steg hur hon gjorde.

Read more
Adeline Sterner
VD, KidsBrandStore
15:45

Avrundning

Moderatorerna avrundar dagen.

Read more
Camilla Bergman
VD på Breakit och moderator
16:00

🥂 Mingel, bubbel och fortsatt nätverkande!

Talare på Scaleup day Malmö

Talal Alshammari
Grundare och VD, Teknikdelar

Läs mer

Adeline Sterner
VD, KidsBrandStore

Läs mer

Jakob Dahlberg
VD, Joint Academy

Läs mer

Tone Wicklund Hansen
VD, Holy Greens

Läs mer

David Egonson
Grundare, Holy Greens

Läs mer

Heidi Lindvall
General Partner, Pale Blue Dot

Läs mer

Björn Jeffery
Entreprenör och rådgivare / Grundare, Toca Boca

Läs mer

Marie Krüeger
VD, Almi Skåne

Läs mer

Ali Ghoce
VD och grundare, Gordon Delivery

Läs mer

Jenny Rydhström
Grundare, Gents

Läs mer

Jens Nordmark
CDO, Azets

Läs mer

Carolina Faxe
Grundare och VD, TicTac Interactive

Läs mer

Christopher Gyllström
Sales Account Manager/Rådgivare, SPP

Läs mer

Vanja Samuelsson
Grundare och VD, Qoitech

Läs mer

Mattias Carlsson
Rekryterare, GetAccept

Läs mer

Camilla Bergman
VD på Breakit och moderator

Läs mer

Fritte Fritzson
Moderator, komiker och programledare

Läs mer

Det här får du på Scaleup day:

✅  De viktigaste nycklarna för att ta ditt bolag från startup till scaleup, från de som själva gjort resan. Du får svar på de stora frågorna när du befinner dig i en tillväxtfas. Från strategi och kapitalanskaffning till ledarskap och organisation, marknad och sälj – vi går igenom alla viktiga delar av att bygga ett framgångsrikt bolag.

  👥  Viktigt nätverkande och samtal med några av Sveriges främsta entreprenörer. Du träffar andra som står inför samma utmaningar som du och kan kanske tillsammans komma fram till lösningen som just du behöver.

  🍾  Energi, bubbel, avslutningsmingel – och oändligt med inspiration!

  Bra komponerat med blandade föreläsare. Perfekt kombination av humor och allvar. Kan varmt rekommendera eventet till andra.

  — Tidigare deltagare om Scaleup day 2019 i Malmö

  100% fysiskt nätverkande (äntligen)

  Något vi verkligen saknat under pandemin är ju det fysiska mötet. Aldrig har längtan efter nätverkande och mänsklig kontakt varit så stor som nu! Så glöm Zoom och diverse digitala mötesappar! Restriktionerna är släppta så vi kan nu garantera ett 100% fysiskt event så du verkligen ska få nyttja det viktiga nätverkandet. För något vi vet med säkerhet är att man ensam inte kan skala upp ett helt bolag! 

  Moderatorerna såg till så att dagen blev underhållande, lättsam och mycket lärorik! Mycket bra arrangemang! Kommer gladeligen att rekommendera detta till andra.

  — Tidigare deltagare om Scaleup day 2019 i Malmö

  Vill du nå växande företag?

  Breakit ordnar löpande aktiviteter för den växande scaleup-målgruppen. Vill du nå denna målgrupp som partner? Kontakta Breakits Key Account Manager Emelina Seppänenemelina@breakit.se eller 076-199 51 83 så berättar vi mer.

  Kontakta oss:

  Olivia Lindström
  olivia@breakit.se

  Eventchef

  Diana Demin
  diana@breakit.se

  Marknadskoordinator

  Emelina Seppänen
  emelina@breakit.se

  Key Account Manager

  Arrangör:

  Breakit

  Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Vi har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden med 200 000 unika läsare varje vecka.