Från startup till scaleup – så lyckas du!

Scaleup Day är Sveriges vassaste tillväxtevent – skapat av entreprenörer för entreprenörer.

Under en fullmatad heldag ger vi dig kunskaperna, verktygen och insikterna du behöver för att maximera tillväxten i ditt bolag. Sveriges främsta entreprenörer ger handfasta tips och delar med sig av sina egna företagsresor och största misstag. Dessutom Crash Courses som går på djupet i de mest kritiska frågorna du behöver bemästra för att  lyckas med ditt bolagsbygge. 

Även du som ledare behöver utvecklas när bolaget växer. I våra Breakout Sessions möter du andra grundare och scaleup-ledare som står inför liknande utmaningar som du och där ni kan lära av varandra. Dagen bjuder såklart även på nätverkande, mingel och en och annan överraskning!

Scaleup Day går av stapeln i Malmö den 9 nov (på Clarion Hotel & Congress Malmö), Stockholm den 16 nov (på Clarion Hotel Stockholm) och i Göteborg den 24 nov (på Uni3 by Geely).

Välkommen - nu kör vi!

Köp biljett!

Kom som en startup, lämna som en scaleup

 I år lägger vi ännu mera fokus på att du som grundare, vd och scaleup-ledare ska få verktygen och insikterna du behöver för att öka tillväxttakten rejält. Utöver programmet på stora scenen kan du delta i olika Crash Courses och Breakout Sessions.

Våra Crash Courses leds av experter inom ett specifikt område. Under en fullmatad timme får du kunskapen och verktygen som krävs för att du ska kunna applicera det i ditt bolag. 

CRASH COURSES: 

Rekrytering: Så bygger du ett diversifierat team och vinner talangkriget.

- Organisation: Så bygger du en organisation som klarar av att expandera snabbt.

- Work from anywhere, global expansion och kompetens från utlandet - det här behöver du som arbetsgivare ha koll på!

I våra Breakout sessions träffar du likasinnade entreprenörer och ledare som delar samma utmaningar som dig. Här får ni tillsammans med inbjudna experter möjligheten att under en timme diskutera och gemensamt hitta lösningar på utmaningarna. 

BREAKOUT SESSIONS

 - Tillväxt: Så gör du steg för steg... och så undviker du att fastna i de klassiska fällorna.

- Likviditet och finansiering: Så säkerställer du att affären kan växa samtidigt som du sover gott om natten. Ägarens plånboksfrågor, utdelning, förmåner och nödvändig administration. 

- PR & Marknadsföring: Så lyckas du med marknadsstrategin - här får du hemligheterna och knepen för att knäcka koden.


Jag lärde mig fantastiskt mycket, och har redan efter ett par dagar efter eventet bestämt att vi ska genomföra en hel del av tipsen man fick med sig.

— Tidigare deltagare om Scaleup day 2021

Program

Registrering & nätverkande

30min

Välkomna - nu kör vi Scaleup day 2022!

Dagens moderatorer – Breakits tf. VD Vigor Sörman och stjärnjournalist Julia Lundin hälsar alla välkomna.

Read more
10min
Julia Lundin
reporter, Breakit och moderator

Att skala från noll till två miljarder med lönsamhet - med Rickard Lyko

Skönhetsbolaget Lyko startad i en frisörsalong i Dala-Järna. Rickard Lyko har lett bolaget från första anställd till att passera över två miljarder i omsättning. Allt har finansierats via en lönsam affär och ett positivt kassaflöde. Han berättar om några av nycklarna till bolagets tillväxt och delar med sig av hemligheterna bakom den resa som görs med de skönhetsvarumärken som förvärvats de sista åren.

Read more
20min
Rickard Lyko
vd, Lyko

Går det att rekrytera supertalanger utan att betala hög lön? Våra panelexperter ger sina bästa tips på smarta förmåner som både du och dina anställda vinner på.

Lönen är en parameter när du ska lyckas rekrytera nya och behålla supertalanger. En schysst företagskultur är en annan. Men det finns en rad andra vapen att ta till för att vinna talangkriget. Välkommen till ett panelsamtal som är en win-win-win, för bolaget, för dina anställda och för dig. Panelgäster är Caroline Farberger, Wellstreet, Oscar Isvén Backlund SPP och Daniel Monthan, Howspace.

Read more
20min
Panel: Caroline Oscar, Daniel

Från flopp till succé - så använde hon målgruppen för att lyckas ställa om hela affären - med Petra Tungården

Direct-to-consumer bolaget Adoore gör just nu succé med sina klänningar och modekedjor slåss nu för att förstå hemligheten bakom. Men vägen hit har inte varit spikrak, konkursen har lurat runt hörnet. Helt utan riskkapital har Petra Tungården byggt ett bolag runt hennes egna profil och följarskara. Så lyckades hon ställa om hela affären - konkreta (och bevisat) framgångsrika tips för att lyckas sticka ut i ett konkurrensutsatt segment.

Read more
20min
Petra Tungården
grundare och delägare, Adoore

☕ Kaffe och nätverkande


Read more
30min

Riskkapital vs. Bootstrapping? Låna istället för att bli utspädd? Hur ska du tänka när du behöver finansiera ditt bolag?

När vi går mot sämre tider drar investerarna åt svångremmen och det blir tuffare att ta in kapital. Men det finns andra spelare på finansieringsmarknanden som erbjuder lån istället för riskkapital och som hjälper att accelerera tillväxt. Ta del av finansieringsproffsens råd för hur du ska tänka när behovet av ett rejält kapitaltillskott kommer. Paneldiskussion med Tuva Palm, ängelinvesterare, Julia Berglund, Svea Bank och Magnus Wiberg, Co-founder, eEquity.

Read more
20min
Panel: Tuva Julia Magnus

Crash Course: Fem stegs-guide i hur ni når, rekryterar och behåller dagens topptalanger och säkrar upp er kompetensförsörjning - med Linnea Bywall

Hur kan ni rekrytera rätt personer till rätt roller? Hur kan ni säkra upp för framtida innovation, kreativitet och nå nya nivåer i er verksamhet medan ni växer? Vilka risker finns kopplat till rekrytering och hur undviker vi dem? Möt Linnea Bywall, Head of People på Alva Labs som ger dig konkreta verktyg att använda i era rekryteringsprocesser.

Read more
60min
Linnea Bywall
Head of People, Alva Labs

Crash Course: Skala upp ditt bolag – här är faserna du kommer att gå igenom och det här ska du tänka på för att ta ditt bolag till nästa nivå - med Vigor Sörman

Det finns några faser alla startups går igenom på vägen till drömmen: att lyckas bli riktigt stora. På bara några år byggde Vigor Sörman upp det digitala mediehuset Splay från ett litet källarbolag till en omsättning på runt en kvarts miljard kronor och 120 anställda. Vigor kommer steg för steg att lära dig vilka faser ni kommer att gå igenom som bolag och vad som krävs av dig som ledare i de olika faserna. Syftet med kursen är att ge dig modeller och handfasta verktyg för att du ska klara av att skala upp ditt bolag framgångsrikt. Hög igenkänningsfaktor och extremt konkreta råd utlovas!

Read more
60min
Vigor Sörman
tf vd, Breakit och moderator

Crash Course: Planer på att rekrytera kompetens från utlandet, expandera globalt och hoppa på trenden "work from anywhere"? Världen ligger framför dina fötter - och det här behöver du veta och ha koll på som arbetsgivare!

Med blicken mot utlandet ser företag konkurrensfördelar, nya marknader, och möjlighet att rekrytera supertalanger. Men för dig som arbetsgivare finns det många pusselbitar som måste vara på plats för att lyckas. Anna Svedman, expert på SPP Internationell Affär, hjälper dig navigera rätt inom lagar, försäkringar och förmåner. Med världen framför dina fötter, vad bör du göra, vad ska du göra, i vilken ordning, och vilka kostsamma fallgropar ska du undvika?

Read more
60min
Anna Svedman
Head of International Insurance, SPP

Lunch och nätverkande

Häng med dina kollegor och diskutera era nyvunna lärdomar eller mingla runt och träffa dina gamla och nya bekantskaper

Read more
60min

Så undviker du att bli lurad av dina medgrundare - personliga misstaget som fick Gunilla von Platen att förlora 10 miljoner – och en nära vän

”Det kommer aldrig hända med oss, vi är så goda kompisar.” Gunilla von Platen möter ständigt nya entreprenörer som inte skrivit ordentliga aktieägaravtal med sina affärspartners. Själv gick hon på en nit när en god vän fick 50 procent av hennes bolag, grundlurade henne och stack. Här delar Apprentice-stjärnan med sig av sina bästa, personliga tips för att lyckas skala upp.

Read more
20min
Gunilla von Platen
multientreprenör och investerare

Ödesdigra misstaget - undvik fällan i de nya LAS reglerna. Experterna guidar dig rätt i arbetsrättsdjungeln - med Björn Widlert

I oktober började de nya LAS-reglerna att gälla. Vad innebär det för dig och hur påverkas ditt bolag? Björn Widlert från Teknikföretagen presenterar alla de senaste uppdateringarna som du måste ha koll på. Så här kan du dra nytta av de nya LAS-reglerna och i den här situationen kan de bli ett allvarligt problem för dig. 

Read more
15min
Björn Widlert
chef medlemsenheten, Teknikföretagen

Breakout session: Så lyckas du med marknadsstrategin för ett premiumvarumärke - här får du hemligheterna och knepen för att knäcka koden

Snabbväxande e-handelssuccén By Malina vågar testa nya och kreativa vägar för att nå ut i det digitala landskapet. Grundaren Malin Ek Andrén och marknadschef Olivia Karlsson ger dig verktygen du behöver för att gå från idé till framgångssaga, samtidigt som du bygger ett bolag med stort kundengagemang och lojalitet.

Read more
55min
panel by marina

Breakout session: Är du entreprenör med ambition att växa och utveckla ditt bolag? Så gör du steg för steg... och så undviker du de klassiska fällorna - med Fredrik Josefsson och Pelle Tornell

Hög innovationsgrad, fokus på hållbarhet och mål om kapitalanskaffning eller börsnotering inom ett par år? Känner du igen dig? Det finns 5 centrala faktorer varför företag fastnar i tillväxten. Under denna session berättar och samtalar vi om vilka dessa faktorer är och hur du kan förebygga respektive åtgärda dem, med Pelle Tornell och Fredrik Josefsson, SEB

Read more
55min
Pelle och Fredrik Panel

Breakout session: Så sover du gott om natten som entreprenör - här lär du dig allt du behöver om likviditet, finansiering och administration - med Christian Hoinard

Hur ska du egentligen tänka kring utdelning, förmåner och ägarens plånboksfrågor? och hur gör man bolagsadministrationen effektivt och korrekt? Här delar Christian Hoinard tipsen och knepen som du behöver för att lägga en bra grund medan din affär växer. 

Read more
55min
Christian Hoinard
Growth Director, Azets

☕ Fika och nätverkande

30min

Vägen mot miljarden, varumärkes-hajp och kontroversiella metoder - med Daniel Djurdjevic, Chimi Eyewear

Chimi nådde 100 miljoner kronor i omsättning i fjol och de siktar mycket högre. Solglasögonen säljer som smör och syns flitigt på kända profiler, men hur förlänger man hypen och blir ett stark varumärke även på sikt? Medgrundare och VD Daniel Djurdjevic kommer till Scaleup day för att berätta om framgångsfaktorerna och vägen mot miljarden.

Read more
20min
Daniel Djurdjevic
vd och grundare, Chimi Eyewear

Så undviker ni växtvärk som ungt bolag - med Pär Svärdson

”Du har rekryterat en ekonomichef som kan hantera en omsättning på 10 miljoner, så omsätter ni plötsligt 500 miljoner”. Pär Svärdson pratar om balansen mellan lönsamhet och tillväxt när ett ungt bolag snabbt skalar upp. Bör man satsa internationellt tidigt eller bygga ett starkt bolag på hemmaplan först? Hur ska man tänka kring kompetensförsörjningen och hur bygger man ett bolag med roller som kompletterar ens egen? Och vad är egentligen nackdelarna med att ta in riskkapital?

Read more
25min
Pär Svärdson
vd & grundare, Apotea

🥂 Mingel och bubbel!

Stanna och skåla med kollegorna över dina nyvunna erfarenheter och kontakter.

Read more
60min

Talare på Scaleup day i Stockholm

Rickard Lyko
vd, Lyko

Läs mer

Gunilla von Platen
multientreprenör och investerare

Läs mer

Tuva Palm
ängelinvesterare

Läs mer

Pär Svärdson
vd & grundare, Apotea

Läs mer

Daniel Djurdjevic
vd och grundare, Chimi Eyewear

Läs mer

Petra Tungården
grundare och delägare, Adoore

Läs mer

Malin Ek Andrén
grundare, By Malina

Läs mer

Olivia Karlsson
marknadschef, By Malina

Läs mer

Daniel Monthan
Co-lead People and Culture, Howspace

Läs mer

Caroline Farberger
Partner and Chairwoman, Wellstreet

Läs mer

Julia Berglund
Business Control, Svea Bank

Läs mer

Pelle Tornell
serieentreprenör, investerare och ScalingUp Coach

Läs mer

Linnea Bywall
Head of People, Alva Labs

Läs mer

Magnus Wiberg
Co-founder, eEquity

Läs mer

Oscar Isvén Backlund
Sales Account Manager, SPP

Läs mer

Anna Svedman
Head of International Insurance, SPP

Läs mer

Björn Widlert
chef medlemsenheten, Teknikföretagen

Läs mer

Fredrik Josefsson
Head of Entrepreneurs & High Growth, SEB

Läs mer

Christian Hoinard
Growth Director, Azets

Läs mer

Moderatorer:

Vigor Sörman
tf vd, Breakit och moderator

60min

Moderator för Scaleup Day är Vigor Sörman som själv är entreprenör. Han har grundat Splay som under några år gick från 0 till 120 anställda i fyra länder med en omsättning på en kvarts miljard.

Läs mer

Julia Lundin
reporter, Breakit och moderator

10min

Julia Lundin är journalist och medievetare. Hon har länge granskat de nya makthavarna influencers, vilket har resulterat i pris som Årets journalist på Tidskriftsgalan och boken ”Badfluence – makt, miljoner och halvsanningar i sociala medier.

Läs mer

Det här får du på Scaleup day:

✅ De viktigaste nycklarna för att ta ditt bolag från startup till scaleup, från entreprenörerna som själva gjort resan. Du får svar på de stora frågorna när du befinner dig i en tillväxtfas. Från strategi och kapitalanskaffning till ledarskap och organisation, marknad och sälj – vi går igenom alla viktiga delar av att bygga ett framgångsrikt bolag.

Insikter i hur du som ledare behöver utvecklas för att kunna driva bolaget vidare in i nästa tillväxtfas.

Crash Courses där du, steg för steg , får lära dig från experter vad som krävs för att du ska lyckas med ditt bolagsbygge. 

Breakout Sessions där du får träffa andra entreprenörer som står inför samma utmaningar som du och där ni tillsammans kan komma fram till lösningen som just du behöver.

  👥 Viktigt nätverkande och samtal med några av Sveriges främsta entreprenörer. No bullshit. Scaleup Day är en unik mötesplats för Sveriges entreprenörer och scaleup-ledare som bygger på öppenhet, gemenskap – och brutal ärlighet. Här delar både talare och deltagare fritt med sig av sina allra bästa framgångar – och allra värsta misstag.

  🍾 Energi, bubbel, avslutningsmingel – och oändligt med inspiration!

  Köp biljett!

  Magisk plats att träffa likasinnade människor på!

  — Tidigare deltagare om Scaleup Day 2021

  Vill du nå växande företag?

  Breakit ordnar löpande aktiviteter för den växande scaleup-målgruppen. Vill du nå denna målgrupp som partner? Kontakta Breakits Key Account Manager Charlotta Renstig på charlotta@breakit.se eller 073-579 80 69 så berättar vi mer.

  Kontakta oss:

  Johanna Friberg
  johanna.friberg@breakit.se

  Eventchef

  Mary Ekstam
  mary@breakit.se

  Digital marknadsförare

  Vigor Sörman
  vigor@breakit.se

  Interim-vd

  Charlotta Renstig
  charlotta@breakit.se

  Ansvarig för partnerskap – kontakta gärna Charlotta!

  Arrangör:

  Breakit

  Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Vi har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden med 200 000 unika läsare varje vecka.