Premiär för Leaders in SaaS – nätverket som bygger ett starkare SaaS-community

Siffrorna talar sitt tydliga språk. SaaS-sektorn växer i rasande fart och visar inga som helst tecken på att sakta ned. Enligt experter på amerikanska affärstidningen Forbes, förväntas branschen att öka sin omsättning med 200 miljarder dollar mellan åren 2019 och 2024. Slående siffror!

Samtidigt har SaaS-bolag en rad utmaningar: För hög churn, för långa säljcykler, för bred produkt (eller för smal) – eller kanske helt enkelt fel pris på produkten. 

Känner du igen utmaningarna? Då har vi glada nyheter – för nu lanserar Breakit ett nytt nätverk för dig – Leaders in SaaS

Konkret innebär det sex fysiska frukostträffar i Stockholm under ett år, med fokus på olika ämnen. Till varje träff bjuder vi in en gäst som har varit drivande och framgångsrik i att leda ett SaaS-bolag. Därefter diskuterar vi i små grupper frågor kopplade till temat, liksom dina egna utmaningar. Du får också tillgång till en sluten Slack-grupp att fortsätta diskussionen i mellan träffarna.

Några av ämnena i nätverket under året:

  • Rätt mix av inbound- och outboundförsäljning
  • Product led growth – är det bara att lansera en prova gratis eller freemium-modell? Vilka product led growth-principer kan man ta vidare för att förbättra användarupplevelsen och effektivisera go-to-market-processen?
  • Hur ökar vi kundnöjdheten och minskar vår churn-rate?
  • Hur börjar du jobba med din API-strategi och hur mycket tid ska du lägga på det?
  • Finansiering inom SaaS – valen är många, men hur hittar du vad som passar bäst för ditt företag?
  • Behålla och rekrytera nya talanger när man växer fort – i kombination med kravet på en vass onboarding-process som funkar på distans (något som krävs idag)

Syftet med SaaS-nätverket är att bygga ännu starkare och mer konkurrenskraftiga SaaS-företag i Sverige – som vi på Breakit verkligen brinner för – samt att stärka Sveriges fina SaaS-community. Genom att tillsammans dela utmaningar som vi står inför och ta hjälp av experter som har gjort denna resa kan vi hjälpa varandra att växa och undvika vanliga fallgropar. 

Leaders in SaaS är för dig som:

  • Är ledare på ett SaaS-bolag (C-level)
  • Vill få de viktigaste nycklarna för hur du framgångsrikt skalar upp ditt SaaS-bolag, både genom teori men också genom att träffa de som stått inför samma utmaningar som du nu står inför
  • Söker ett forum för utveckling i din roll 
  • Vill träffa likasinnade och på djupet få diskutera de frågor du bär på just nu

Moderator för nätverket är Mikael Johnsson, som är grundare för det SaaS-inriktade riskkapitalbolaget Oxx.

Varmt välkommen att vara med – platserna är begränsade och vi släpper endast 50 medlemsskap i detta läge.

Året med Leaders in SaaS

Vi drar igång i september 2021. I medlemskapet ingår sex nätverksträffar under året, som varje gång gästas av en topprofil inom SaaS-världen. Dessutom blir det en del bonusträffar mellan tillfällena.

Träffarna sker på plats i Stockholm, men för dig som inte kan (eller vill) delta på en fysisk träff, kommer det att finnas digitala alternativ. Det gäller också om restriktionerna ändras.

Du får också ta del av exklusivt material, särskilt framtaget för nätverket under året – direkt till din mejl.

Medlemskapet för 2021 kostar 24 500 kr ex moms.

Skicka in din ansökan idag (den är inte bindande). Vi går igenom alla anmälningar löpande och kontaktar dig därefter för vidare information.

Gäster på nätverksträffarna

Fredrik Skantze
Grundare och VD, Funnel

Fredrik Skantze är grundare och vd för Funnel, ett av Europas just nu hetaste SaaS-bolag. De har utvecklat en plattform som hjälper marknadsförare att helt automatisera sin datainsamling för rapportering och analys. 

Under sin resa med Funnel har han fått stenkoll på hur man hittar sin product-market fit, kundanskaffning och hur man skalar upp till ett framgångsrikt SaaS-bolag. En vinnande faktor för Funnel har också varit deras team och hur de lyckats bygga en unik företagskultur. 

Fredrik har även erfarenhet från att genomgå en stor pivot med affärsmodellen och utmaningar man ställs inför i samband med det.

Läs mer

Petter Hedborg
Grundare och VD, Modular Finance

Petter Hedborg är grundare och vd för Modular Finance – ett av Sveriges lönsammaste och snabbväxande bolag inom finansiell information. 

Sedan bolaget startade 2015 har det växt med över 40% per år och har numera över 50 miljoner kronor i årliga prenumerationsintäkter. Och trots den snabba tillväxten har Modular Finance lyckats behålla en lönsamhet på över 50%. Dessutom har bolaget växt helt organiskt – utöver att ta in 2 miljoner kronor när bolaget startade så har de aldrig tagit in något riskkapital.

Petter har en lång bakgrund som entreprenör (han startade sitt första bolag medan han gick på Handelshögskolan), och sitter idag även i styrelsen för Söder Sportfiske, har grundat equity research-plattformen Introduce och är en aktiv investerare.

Läs mer

Hannah Meiton
SaaS-profil och affärscoach, STING

Hannah Meiton är en riktig SaaS-veteran. Med en bakgrund på bolag som Soundtrack Your Brand, Meltwater och Zettle by Paypal (iZettle) har hon stor erfarenhet från att driva tillväxt och försäljning på snabbväxande techbolag. 

Idag är hon affärscoach på STING där hennes specialitet är att hjälpa bolag som redan hittat sin product-market fit att växa och skala upp snabbt. Men sin breda erfarenhet av globala B2B SaaS-bolag (bland annat i Silicon Valley) har hon stenkoll på tillväxtfaser och uppskalning.

Hannah sitter även i styrelserna för SaaS-bolagen Mentimeter och Kognity.

Läs mer

Helen Agering
Chief Commercial Officer, Kognity

Helen Agering är kommersiell chef på Kognity – ett av världens snabbast växande EdTech-bolag. 

Helen har en lång ledarskapsbakgrund inom både SaaS och konsultvärlden. Hon har bland annat varit operativ chef på mjukvarubolaget Dporganizer och Sverigechef på det multinationella techbolaget Nortal. Tidigare drev hon som vd bolaget Element Lead Management, och har därifrån erfarenhet av att hjälpa både startups och etablerade bolag med att förbättra kundupplevelsen, öka intäkterna och produktiviteten. Hon har stenkoll på B2B-försäljning och mer komplex SaaS-försäljning.

Hon sitter även med i styrelsen för Nordnet Pensionsförsäkring.

Läs mer

Mikael Johnsson
Grundare och General Partner, Oxx

Mikael Johnsson har grundat riskkapitalbolaget Oxx som investerar i B2B SaaS-bolag. Innan han grundade Oxx var Mikael en Venture Partner på Amadeus Capital och investerade i tillväxtbolag inom mjukvarusegmentet. Parallellt drev han också ett privat investeringsföretag, Top Gear Advisory and Investment, som han grundade 2011 

Innan dess har han en lång bakgrund på Investor Growth Capital som investerare i nordiska B2B-techbolag. Mikael är för närvarande ordförande för Thinktank, Loop54 och Funnel och sitter också i styrelserna för Apica, Now Interact och LoadImpact. 

Mikael kommer att leda och moderera alla nätverksträffar i Leaders in SaaS.

Läs mer

Nätverksträffar

24 sept 2021, 09-11
Med Fredrik Skantze, Funnel

Läs mer

22 okt 2021, 09-11
Med Petter Hedborg, Modular Finance

Läs mer

19 nov 2021, 09-11
Med Hannah Meiton, STING

Läs mer

17 dec 2021, 09-11
Med Helen Agering, Kognity

Läs mer

11 feb 2022, 09-11
TBD

Läs mer

8 april 2022, 09-11
TBD

Läs mer

Arrangeras av:

Breakit
event@breakit.se

Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Vi har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden med 200 000 unika läsare varje vecka.