Breakit Retail tech är tillbaka – välkommen till Sveriges hetaste retailevent

2020 har varit ett speciellt år för de allra flesta. Inte minst för retailbranschen. I takt med att covid-19 omformar vår värld handlar allt fler på nätet. I USA bedömer man att pandemin flyttat e-handelns utveckling fem år framåt i tiden.

Och vi ser effekten på hemmafronten också. Under april månad hade 78% av svenskarna handlat på nätet – den högsta nivån i e-handelns historia. Och utvecklingen i e-handeln fortsätter. När många andra branscher tvingas gå på knäna i spår av corona-pandemin floras e-handeln. Samtidigt kämpar de fysiska butikerna med att överleva. 

Hur länge kan det fortsätta? Kan vi räkna med ett nytt rekordår för e-handeln 2021, eller kommer tillväxten att stagnera? 

För fjärde gången är Breakit Retail tech tillbaka i mars 2021 – denna gång med ett ännu mer nischat och matnyttigt program som ska hjälpa dig att maxa tillväxten i ditt retailbolag. Vi har bjudit in gäster som är absolut bäst på det de gör för att du ska få lära dig av de som är allra bäst i klassen. Exempelvis:

 • Hur automatisering och en datadriven organisation kan bli din väg till rekordartad omsättning
 • Så organiserar du ditt retailbolag för maxad tillväxt
 • Är q-commerce det nya svarta? En ny spelplan har öppnats upp för den digitala handeln. Vad behöver du veta om den nya generationens handel?
 • Så blir hållbarhet en självklar del av din strategi 2021
 • Amazon har äntligen lanserats i Sverige efter flera års viskningar – men vad innebär den (något katastrofala) lanseringen för den svenska e-handeln?

Detta är bara några av ämnena vi kommer djupdyka i på Retail tech 2021. Det blir fler nischade programpunkter och workshops så att du ska kunna lyssna på det som är mest aktuellt för din verksamhet. Det digitala formatet möjliggör för dig att vara med när du själv har tid, och dessutom ta del av materialet i efterhand. 

Och självklart får du ta del av viktigt nätverkande! Trots att det inte blir något fysiskt möte kan du med hjälp av vårt digitala eventverktyg boka in möten med personer du vill träffa redan på förhand. Tidseffektiv speed-dating eller längre samtal där ni kan diskutera utmaningar och möjligheter – valet är ditt! 

Välkommen på Sveriges hetaste retailevent.

BOKA SISTA CHANSEN

Det bästa är när entreprenörerna känns äkta och berättar sin story och lärdomar. Tack!

— Tidigare deltagare om Retail tech 2019

Det här får du på Retail tech:

✅ Ett nischat branschevent där du får både inspiration, lärdomar och konkreta verktyg för att maximera tillväxten i ditt bolag. Breakit Retail tech bjuder på ett matigt och nischat program där du har möjlighet att lära av de som är allra bäst på det de gör.

  👥 Personliga möten och samtal med några av Sveriges främsta entreprenörer inom retailsegmentet. 

  🤝 Intimt nätverkande med branschkollegor och ytterligare möjlighet att i förväg boka in digitala möten med de du vill träffa – för ett ännu mer effektivt nätverkande. 

  📹 Inspelat material så du kan ta del av eventet även i efterhand. Kan du inte välja mellan två olika programpunkter eller workshops t.ex? Lugn – ta del av ena live och den andra i lugn och ro när du själv har tid.


  Talare på Breakit Retail tech 2021

  Nicole Nordin
  Modeentreprenör och partner, Inuikii

  Peter Forsberg
  Entreprenör och investerare

  Anna Winde
  Hållbarhetschef, NA-KD

  Daniel Mühlbach
  VD, Footway

  Sarah Ahnström
  COO, Apotea

  Annica Rantala
  VD, Stronger

  Jessica Mattsson
  Investment Director, eEquity

  August Bard Bringéus
  Grundare och vd, ASKET

  Aurore Belfrage
  Techinvesterare och partner, SusTechable

  Niklas Lindblom
  Senior analytiker, Bisnode

  Anna Norlander
  Amazonexpert och rådgivare

  Tom Xiong
  Entreprenör / Grundare, Den digitala draken

  Anna-Karin Krantz
  Senior analytiker, Bisnode

  Jacob Kihlbaum
  VD & Grundare, Binary Brains

  Hans Skruvfors
  VD, Foodora Sverige

  Cecilia Nytorp
  Principal, Verdane

  Paulina Modlitba
  Moderator

  Program

  Nätverkssessioner

  240min

  Intro och välkommen

  Paulina Modlitba, techprofil och dagens moderator, välkomnar alla till Breakit Retail tech 2021!

  Read more
  5min
  Paulina Modlitba
  Moderator

  Att växa snabbt utan att få växtvärk – så organiserar du företaget för tillväxt

  Corona-pandemin har stöpt om hur vi lever, arbetar och umgås, men även hur vi konsumerar. De växer i raketfart utan att för den sakens skull tumma på lönsamheten. Hur gasar man så snabbt utan att organisationen får växtvärk? Och Hur ska man tänka kring rekrytering? Strongers vd, Annica Rantala grillas på sina bästa tips.

  Read more
  20min
  Annica Rantala
  VD, Stronger

  En ny spelplan för den digitala handeln – från e-commerce till q-commerce

  Är q-commerce (quick commerce) det nya svarta? En ny spelplan har öppnats upp för den digitala handeln. Vad behöver du veta om den nya generationens handel?

  Med Hans Skruvfors, vd för Foodora Sverige.

  Read more
  20min
  Hans Skruvfors
  VD, Foodora Sverige

  Vi tar tempen på branschen – vilka blir de största utmaningarna för retailers under 2021?

  Den Digitala Draken-profilen och e-handelsgurun Tom Xiong och Jacob Kihlbaum, vd och grundare på Binary Brains spanar om trenderna som fullständigt exploderat under corona-pandemin – och vilka utmaningar som kommer 2021 och framåt.

  Read more
  20min
  Tom Xiong
  Entreprenör / Grundare, Den digitala draken

  Skapa en bra köpupplevelse med hjälp av data - från målgruppsanalys till check-out

  Så kan du ge dina kunder en mycket smidigare utcheckning och köpupplevelse – som i längden inte bara kommer att ge dig nöjdare kunder – även ett nöjdare säljteam. Intervju med Anna-Karin Krantz och Niklas Lindblom på Bisnode. 

  Read more
  20min
  Anna-Karin Krantz
  Senior analytiker, Bisnode

  Amazons lansering fick hård kritik – vad händer nu?

  Anna Nordlander är en av Sveriges främsta Amazon-experter. Hon var tidigare vd för The Friendly Swede, som var ett av de allra första svenska företagen att sälja fysiska produkter via Amazon.com. Under hennes tid som vd lyckades hon och hennes internationella team mer än dubbla företagets omsättning och ta sig in på flertalet internationella marknader. 

  På Breakit Retail tech analyserar Anna Amazons kritiserade lansering i Sverige och vad den betyder för den svenska marknaden. Vad kommer det ha för betydelse i längden? Och hur kommer detta påverka Amazon på sikt i Sverige?

  Read more
  20min
  Anna Norlander
  Amazonexpert och rådgivare

  Omsätter över 20 miljoner per anställd – så jobbar Footway med automatisering

  En effektiv och datadriven organisation har möjliggjort för Footway att sälja på 24 marknader med automatiserade processer för allt från inköp till marknadsföring. Här intervjuar vi Daniel Mühlbach, vd på Footway om hur de har jobbat för att öka effektiviteten. 

  Read more
  20min
  Daniel Mühlbach
  VD, Footway

  Livet efter covid19 – så påverkar pandemin riskkapitalet i branschen

  Nu bedömer man att pandemin har gett e-handeln en rejäl skjuts. Närmare bestämt räknar man med hela 5 år framåt i USA. Men hur ser svenska investerare på saken? Vilka KPI:er har blivit extra viktiga och vad tror de om framtiden? Jessica Mattsson, Investment Director på eEquity, Cecilia Nytorp, principal på Verdane och Aurore Belfrage, partner på SusTechable delar med sig av vad de ser att investerarna letar efter i en post-pandemisk retailbransch. 

  Read more
  25min
  Jessica Mattsson
  Investment Director, eEquity

  Så jobbar du mer datadrivet och optimerar din logistik

  Apotea har Sveriges mest väloljade logistikflöde när det kommer till retailbolag. Sarah Ahnström, COO på Apotea, kommer prata om hur du optimerar dina fraktalternativ, hur du kan sköta packningen effektivt och hur framtidens logistikflöde kommer att se ut.

  Read more
  20min
  Sarah Ahnström
  COO, Apotea

  E-handlarnas dilemma – hållbarhetstransparens eller greenwashing

  Hållbarhet har gått från trend till hygienfaktor i branschen på bara några år och nu råder en kapplöpning om vilket bolag som kan komma med flest hållbarhetsinitiativ. Men kan man rädda klimatet samtidigt som man säljer kläder för miljarder? Hör Na-kds hållbarhetschef Anna Winde och Askets grundare August Bard Bringéus i en diskussion om hållbarhet, transparens och konsumtion.

  Read more
  25min
  Main Stage
  Anna Winde
  Hållbarhetschef, NA-KD

  Miljardimperium, hajpat modeföretag och investeringar – exklusiv intervju med entreprenörs-paret

  Han har byggt miljardimperium – hon driver det hajpade skoföretaget InuikiiNicole Nordin och Peter Forsberg är båda rutinerade entreprenörer och investerare. På Retail tech kommer vi att prata med dem om hur det är att driva och expandera modevarumärken globalt, investeringar och ledarskap. 

  Read more
  20min
  Peter Forsberg
  Entreprenör och investerare

  Slut

  Programmet till Breakit Retail tech uppdateras löpande med nya programpunkter. Dessutom kommer det att komma flera parallella spår och workshops som ger dig möjlighet att skräddarsy ditt program efter dina behov.

  Ett superarrangemang som jag gärna återkommer till och rekommenderar till många

  — Tidigare deltagare om Retail tech 2018

  Fantastiskt event. Gör inte om för mycket inför nästa år.

  — Tidigare deltagare om Retail tech 2019


  Praktisk information

  Tid och plats

  Retail tech 2021 pågår mellan kl. 13.00-16.30 den 25 mars 2021. Eventet är digitalt.

  Pris

  Ordinarie pris för en digital biljett är 2 245 kr ex moms. 

  Så deltar du på det digitala eventet

  Du kommer i god tid innan eventet att få tillgång till vår digitala eventplattform där du registrerar dig för att kunna se andra deltagare, boka in möten – och självklart se livestreamen på eventdagen. Du väljer fritt bland våra olika ämnen och spår och planerar ditt egna program. Med en digital biljett har du möjlighet att skräddarsy programmet helt efter dina förutsättningar – delta på exakt det du vill! Du får dessutom möjlighet att ta del av allt inspelat material i efterhand.

  BOKA SISTA CHANSEN

  Vill du nå retail tech-företag? Bli partner!

  Kontakta Emelina Seppänen, Key Account Manager på Breakit, på 076-199 51 83 eller emelina@breakit.se så pratar vi mer om möjligheterna som finns att nå tillväxtbolag inom e-handel och retail!

  Få de senaste uppdateringarna kring Retail tech:

  Kontakta oss:

  Olivia Lindström
  olivia@breakit.se

  Eventchef

  Diana Demin
  diana@breakit.se

  Marknadskoordinator

  Emelina Seppänen
  emelina@breakit.se

  Key Account Manager

  Arrangör:

  Breakit

  Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Vi har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden med 200 000 unika läsare varje vecka.