Talare

Sarah Ahnström
COO, Apotea

August Bard Bringéus
Grundare och vd, ASKET

Anna Winde
Hållbarhetschef, NA-KD

Peter Forsberg
Entreprenör och investerare

Jessica Mattsson
Investment Director, eEquity

Daniel Mühlbach
VD, Footway

Aurore Belfrage
Techinvesterare och partner, SusTechable

Anna Norlander
Amazonexpert och rådgivare

Tom Xiong
Entreprenör / Grundare, Den digitala draken

Hans Skruvfors
VD, Foodora Sverige

Cecilia Nytorp
Principal, Verdane

Nicole Nordin
Modeentreprenör och partner, Inuikii

Annica Rantala
VD, Stronger

Niklas Lindblom
Senior analytiker, Bisnode

Anna-Karin Krantz
Senior analytiker, Bisnode

Jacob Kihlbaum
VD & Grundare, Binary Brains

Paulina Modlitba
Moderator

Program

Nätverkssessioner

240min

Intro och välkommen

Paulina Modlitba, techprofil och dagens moderator, välkomnar alla till Breakit Retail tech 2021!

5min

Att växa snabbt utan att få växtvärk – så organiserar du företaget för tillväxt

Corona-pandemin har stöpt om hur vi lever, arbetar och umgås, men även hur vi konsumerar. De växer i raketfart utan att för den sakens skull tumma på lönsamheten. Hur gasar man så snabbt utan att organisationen får växtvärk? Och Hur ska man tänka kring rekrytering? Strongers vd, Annica Rantala grillas på sina bästa tips.

20min

En ny spelplan för den digitala handeln – från e-commerce till q-commerce

Är q-commerce (quick commerce) det nya svarta? En ny spelplan har öppnats upp för den digitala handeln. Vad behöver du veta om den nya generationens handel?

Med Hans Skruvfors, vd för Foodora Sverige.

20min

Vi tar tempen på branschen – vilka blir de största utmaningarna för retailers under 2021?

Den Digitala Draken-profilen och e-handelsgurun Tom Xiong och Jacob Kihlbaum, vd och grundare på Binary Brains spanar om trenderna som fullständigt exploderat under corona-pandemin – och vilka utmaningar som kommer 2021 och framåt.

20min

Skapa en bra köpupplevelse med hjälp av data - från målgruppsanalys till check-out

Så kan du ge dina kunder en mycket smidigare utcheckning och köpupplevelse – som i längden inte bara kommer att ge dig nöjdare kunder – även ett nöjdare säljteam. Intervju med Anna-Karin Krantz och Niklas Lindblom på Bisnode. 

20min

Amazons lansering fick hård kritik – vad händer nu?

Anna Nordlander är en av Sveriges främsta Amazon-experter. Hon var tidigare vd för The Friendly Swede, som var ett av de allra första svenska företagen att sälja fysiska produkter via Amazon.com. Under hennes tid som vd lyckades hon och hennes internationella team mer än dubbla företagets omsättning och ta sig in på flertalet internationella marknader. 

På Breakit Retail tech analyserar Anna Amazons kritiserade lansering i Sverige och vad den betyder för den svenska marknaden. Vad kommer det ha för betydelse i längden? Och hur kommer detta påverka Amazon på sikt i Sverige?

20min

Omsätter över 20 miljoner per anställd – så jobbar Footway med automatisering

En effektiv och datadriven organisation har möjliggjort för Footway att sälja på 24 marknader med automatiserade processer för allt från inköp till marknadsföring. Här intervjuar vi Daniel Mühlbach, vd på Footway om hur de har jobbat för att öka effektiviteten. 

20min

Livet efter covid19 – så påverkar pandemin riskkapitalet i branschen

Nu bedömer man att pandemin har gett e-handeln en rejäl skjuts. Närmare bestämt räknar man med hela 5 år framåt i USA. Men hur ser svenska investerare på saken? Vilka KPI:er har blivit extra viktiga och vad tror de om framtiden? Jessica Mattsson, Investment Director på eEquity, Cecilia Nytorp, principal på Verdane och Aurore Belfrage, partner på SusTechable delar med sig av vad de ser att investerarna letar efter i en post-pandemisk retailbransch. 

25min

Så jobbar du mer datadrivet och optimerar din logistik

Apotea har Sveriges mest väloljade logistikflöde när det kommer till retailbolag. Sarah Ahnström, COO på Apotea, kommer prata om hur du optimerar dina fraktalternativ, hur du kan sköta packningen effektivt och hur framtidens logistikflöde kommer att se ut.

20min

E-handlarnas dilemma – hållbarhetstransparens eller greenwashing

Hållbarhet har gått från trend till hygienfaktor i branschen på bara några år och nu råder en kapplöpning om vilket bolag som kan komma med flest hållbarhetsinitiativ. Men kan man rädda klimatet samtidigt som man säljer kläder för miljarder? Hör Na-kds hållbarhetschef Anna Winde och Askets grundare August Bard Bringéus i en diskussion om hållbarhet, transparens och konsumtion.

Main Stage 25min

Miljardimperium, hajpat modeföretag och investeringar – exklusiv intervju med entreprenörs-paret

Han har byggt miljardimperium – hon driver det hajpade skoföretaget InuikiiNicole Nordin och Peter Forsberg är båda rutinerade entreprenörer och investerare. På Retail tech kommer vi att prata med dem om hur det är att driva och expandera modevarumärken globalt, investeringar och ledarskap. 

20min

Slut

Talarlistan och programmet uppdateras med nya programpunkter löpande. Breakit reserverar sig för eventuella ändringar i programmet och talarlistan ifall talare skulle få förhinder.

Kontakta oss

Olivia Lindström
olivia@breakit.se

Eventchef

Diana Demin
diana@breakit.se

Marknadskoordinator

Emelina Seppänen
emelina@breakit.se

Key Account Manager